zaterdag, mei 15, 2021
9.2 C
Rotterdam
zaterdag 15 mei 2021

Politie neemt meer maatregelen om agenten te beschermen tegen hittestress

Met het eerste hitteprotocol van het jaar in het verschiet, heeft de korpsleiding van de politie besloten extra maatregelen te nemen om agenten op straat te beschermen tegen extreem warm weer. Dit heeft politievakbond ACP bekend gemaakt.

De vakbond schakelde de Inspectie SZW (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) in om onderzoek te doen naar het politiewerk in extreem warm weer. Dit onderzoek stelde vast dat de werkgever maatregelen moest nemen om hittestress te voorkomen.

Rustmomenten en coldpacks
Leidinggevenden hebben instructies ontvangen om in de planning meer rustmomenten te creëren tijdens diensten in warm weer. Ook risicogroepen moeten worden ontzien en surveillances dienen zo veel mogelijk met de auto te worden gedaan. Daarnaast worden er coldpacks en ISO-poeder toegevoegd aan de uitrusting van de dienstauto’s. Zo kunnen de agenten verkoeling zoeken en hun zout- en mineralengehalte op peil houden.

Verder is het besluit genomen dat wanneer het RIVM een hitteplan instelt het voorschrift om het poloshirt te dragen vervalt. Het veiligheidsvest mag in dit geval direct over de onderkleding of het zomershirt met korte mouw worden gedragen.

Team Veilig en Gezond Werken
Naast deze maatregelen volgt er nog verder onderzoek van het Team Veilig en Gezond Werken (VGW) naar hittebelasting bij de politie. De Technische Universiteit doet onderzoek naar innovatie op dit gebied. Ook wordt er bij aanbesteding van kleding en uitrusting voortaan rekening gehouden met hoge temperaturen.

Politievakbond ACP laat weten blij te zijn met de stappen die de korpsleiding bereid is te nemen. “Het betekent voor de toekomst bovendien dat er meer aandacht komt voor kleding en uitrusting die de temperaturen aankunnen én de veiligheid van collega’s is gewaarborgd”, aldus hun verklaring.

Related Articles

Veel schade na brand in woning aan Speldenmakerssteeg in Gouda

0
Gouda - Vrijdagavond 15 mei is er even voor half twaalf brand ontstaan in een...

Meerdere woningen onderzocht na ‘vreemde geur’ aan Bourgondischelaan in Bodegraven

0
Bodegraven - Vrijdagavond 14 mei werd de brandweer rond kwart over acht in verband met...

Kleine sinkholes ontstaan in Rotterdam Ommoord

0
Rotterdam - Vrijdagochtend 14 mei zijn er meerdere sinkholes ontstaan bij de Kraaiheide in Rotterdam. De...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Ook voorplein van Ahoy verandert in Songfestival-sferen

Ook voorplein van Ahoy verandert in Songfestival-sferen [...]

Presentatoren Songfestival gekleed in Nederlandse creaties

Presentatoren Songfestival gekleed in Nederlandse creaties [...]

Pauluskerk-illegalen poepen en piesen er vrij op los

Pauluskerk-illegalen poepen en piesen er vrij op los [...]

Beverwaard wil méér camera's

Beverwaard wil méér camera's [...]

Rotterdam krijgt vijf miljoen voor aanpak havencriminaliteit

Rotterdam krijgt vijf miljoen voor aanpak havencriminaliteit [...]

Stay Connected

9,394FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg