zondag, december 5, 2021
5.4 C
Rotterdam
zondag 5 december 2021

Politie neemt meer maatregelen om agenten te beschermen tegen hittestress

- advertentie -

Met het eerste hitteprotocol van het jaar in het verschiet, heeft de korpsleiding van de politie besloten extra maatregelen te nemen om agenten op straat te beschermen tegen extreem warm weer. Dit heeft politievakbond ACP bekend gemaakt.

De vakbond schakelde de Inspectie SZW (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) in om onderzoek te doen naar het politiewerk in extreem warm weer. Dit onderzoek stelde vast dat de werkgever maatregelen moest nemen om hittestress te voorkomen.

Rustmomenten en coldpacks
Leidinggevenden hebben instructies ontvangen om in de planning meer rustmomenten te creëren tijdens diensten in warm weer. Ook risicogroepen moeten worden ontzien en surveillances dienen zo veel mogelijk met de auto te worden gedaan. Daarnaast worden er coldpacks en ISO-poeder toegevoegd aan de uitrusting van de dienstauto’s. Zo kunnen de agenten verkoeling zoeken en hun zout- en mineralengehalte op peil houden.

Verder is het besluit genomen dat wanneer het RIVM een hitteplan instelt het voorschrift om het poloshirt te dragen vervalt. Het veiligheidsvest mag in dit geval direct over de onderkleding of het zomershirt met korte mouw worden gedragen.

Team Veilig en Gezond Werken
Naast deze maatregelen volgt er nog verder onderzoek van het Team Veilig en Gezond Werken (VGW) naar hittebelasting bij de politie. De Technische Universiteit doet onderzoek naar innovatie op dit gebied. Ook wordt er bij aanbesteding van kleding en uitrusting voortaan rekening gehouden met hoge temperaturen.

Politievakbond ACP laat weten blij te zijn met de stappen die de korpsleiding bereid is te nemen. “Het betekent voor de toekomst bovendien dat er meer aandacht komt voor kleding en uitrusting die de temperaturen aankunnen én de veiligheid van collega’s is gewaarborgd”, aldus hun verklaring.

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,113VolgersVolg
- advertentie -