Veteranendag gevierd met bescheiden bijeenkomst in de Ridderzaal

zaterdag 27 juni 2020 15:28

Den Haag – Zaterdag 27 juni werd de jaarlijkse Veteranendag door COVID-19 in aangepaste vorm gevierd. In plaats van het traditionele defilé door de binnenstad, werd er dit jaar een kleine bijeenkomst gehouden in de Ridderzaal.

Om de Nederlandse veteranen te eren vindt normaal gesproken een dag vol festiviteiten plaats. Door de binnenstad trekken dan verschillende delegaties en legeronderdelen door de Haagse binnenstad en staan deze op het Malieveld, maar door de coronamaatregelen kon dat dit jaar niet plaatsvinden.

Dit jaar werd er daarom gekozen voor een bescheiden bijeenkomst in de Ridderzaal op het Binnenhof. Onder andere premier Mark Rutte, Commandant der Strijdkrachten Rob Bauer, Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht Frank van Sprang, minister van Defensie Ank Bijleveld en uiteraard Koning Willem-Alexander waren hierbij aanwezig. Zij ontvingen vier veteranen en er werden diverse muzikale optredens verzorgd.

 

0 reacties

Veteranendag gevierd met bescheiden bijeenkomst in de Ridderzaal
Schrijver:

 

 

Den Haag – Zaterdag 27 juni werd de jaarlijkse Veteranendag door COVID-19 in aangepaste vorm gevierd. In plaats van het traditionele defilé door de binnenstad, werd er dit jaar een kleine bijeenkomst gehouden in de Ridderzaal.

Om de Nederlandse veteranen te eren vindt normaal gesproken een dag vol festiviteiten plaats. Door de binnenstad trekken dan verschillende delegaties en legeronderdelen door de Haagse binnenstad en staan deze op het Malieveld, maar door de coronamaatregelen kon dat dit jaar niet plaatsvinden.

Dit jaar werd er daarom gekozen voor een bescheiden bijeenkomst in de Ridderzaal op het Binnenhof. Onder andere premier Mark Rutte, Commandant der Strijdkrachten Rob Bauer, Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht Frank van Sprang, minister van Defensie Ank Bijleveld en uiteraard Koning Willem-Alexander waren hierbij aanwezig. Zij ontvingen vier veteranen en er werden diverse muzikale optredens verzorgd.

 

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!