Hagenaar aangehouden na versturen ‘afscheidsvideo’ naar vriendin

maandag 29 juni 2020 14:51

Den Haag – De politie heeft zondagavond 28 juni een 44-jarige man in zijn woning in Ypenburg aangehouden, nadat hij ‘voor de grap’ en afscheidsvideo had verstuurd naar zijn vriendin.

In de loop van de avond ontving de vrouw plots een video van haar vriend, waarin hij vertelde zichzelf van het leven te willen beroven. De politie werd direct door de verontruste vrouw ingeschakeld, die direct met meerdere eenheden naar de woning ging.

Agenten belden aan en de man deed zelf open. Hij verklaarde dat hij een grap wilde uithalen met zijn vriendin. De politie was er minder gecharmeerd door en hield de man aan voor het doen van een valse melding. Dit is strafbaar en kan zelfs een celstraf en boete opleveren. Ook heeft de politie de mogelijkheid de onnodige inzet van de hulpdiensten op de man te verhalen.


Ben jij depressief en heb je suïcidale gedachtes? Praat erover. Bel 0900-0113 of chat via 113.nl.

 

0 reacties

Hagenaar aangehouden na versturen ‘afscheidsvideo’ naar vriendin
Schrijver:

 

 

Den Haag – De politie heeft zondagavond 28 juni een 44-jarige man in zijn woning in Ypenburg aangehouden, nadat hij ‘voor de grap’ en afscheidsvideo had verstuurd naar zijn vriendin.

In de loop van de avond ontving de vrouw plots een video van haar vriend, waarin hij vertelde zichzelf van het leven te willen beroven. De politie werd direct door de verontruste vrouw ingeschakeld, die direct met meerdere eenheden naar de woning ging.

Agenten belden aan en de man deed zelf open. Hij verklaarde dat hij een grap wilde uithalen met zijn vriendin. De politie was er minder gecharmeerd door en hield de man aan voor het doen van een valse melding. Dit is strafbaar en kan zelfs een celstraf en boete opleveren. Ook heeft de politie de mogelijkheid de onnodige inzet van de hulpdiensten op de man te verhalen.


Ben jij depressief en heb je suïcidale gedachtes? Praat erover. Bel 0900-0113 of chat via 113.nl.

 

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!