donderdag, december 2, 2021
4.8 C
Rotterdam
donderdag 2 december 2021

Tien jaar celstraf voor moord in Hoogvliet

- advertentie -

Hoogvliet – Een 40-jarige man uit Spijkenisse heeft vandaag tien jaar celstraf opgelegd gekregen, nadat hij afgelopen 5 december een vriend doodstak in Hoogvliet.

Die bewuste donderdagmiddag werd het slachtoffer dodelijk gestoken met een beitel op de Cromme Meth in Hoogvliet. De Spijkenisser sloeg op de vlucht, maar kon al snel worden aangehouden.

Het bleek dat de mannen elkaar goed kenden en zelfs bevriend waren. Het slachtoffer regelde regelmatig drugs voor de verdachte, maar op 5 december vroeg hij hem om zijn schuld af te betalen. Bang dat zijn familie iets zou overkomen, stak de verdachte daarop zijn vriend neer voor de deur van diens schoonvader.

Bewuste keuze om drugs in te nemen
De verdachte bekende de moord en verklaarde die dag veel drugs te hebben gebruikt. Deskundigen oordeelden dat hij daardoor verminderd toerekeningsvatbaar was, maar de rechter ging daar niet in mee. Hij vond het een bewuste keuze van de man om de drugs in te nemen.

Uitspraak
De rechter oordeelt dat de man schuldig is en veroordeeld hem daarom tot tien jaar celstraf. Daarnaast moet de man ook smartengeld (in totaal €37.500) betalen aan de zoon en de ouders van het slachtoffer.


Bron foto: Archief (Kevin Schenk)

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,110VolgersVolg
- advertentie -