maandag, januari 17, 2022
8.9 C
Rotterdam
maandag 17 januari 2022

Kassa! Doet de flitser het wel of niet? Flexibele flitslocaties in Rotterdam

- advertentie -

Rotterdam – De politie gaat in de gemeente Rotterdam proefdraaien met het inzetten van flexibele flitspalen, dit houdt in dat er gerouleerd wordt met flitsers en men niet van te voren weet of de flitskast het wel of niet doet. Het doel van dit experiment is om te zien of het goedkoper is en effectiever dan vaste flitslocaties.

De vaste flitslocaties zijn bij omwonenden en forenzen snel bekend en dragen niet bij aan het controleren van huftergedrag. Vaste flitslocaties worden niet ingezet om zoveel geld te verdienen maar wel om gevaarlijke kruispunten en wegen veiliger te maken.

Op 7 locaties in Rotterdam komen lege flitskasten te staan, de flitsapparatuur wordt steeds gewisseld tussen de locaties. De locaties van de mobiele flitsapparatuur zijn bepaald in overleg met het Openbaar Ministerie, de politie en de gemeente.

De flitskasten komen op de Max Havelaarweg, Spinozaweg, Van der Duijn van Maasdamweg, Straatweg, West-Kruiskade, Bergweg, Beukelsdijk

De flitscamera controleert op alle locaties de snelheid en flitst hardrijders in beide rijrichtingen.

Wethouder Bokhove van Mobiliteit, jeugd en taal is blij met de proef: “We zoeken al langere tijd naar een betrouwbare manier om asociaal rijgedrag zoals te hard rijden aan te pakken. De politie kan niet altijd en overal controles doen en vaste flitskasten zijn erg voorspelbaar. Deze nieuwe aanpak met mobiele flitsapparatuur zorgt ervoor dat we op meerdere hotspots kunnen handhaven. Ook al flitsen steeds maar een aantal van de kasten, automobilisten maken minder overtredingen, omdat ze op alle 7 locaties kans hebben een boete te krijgen.”

Het Openbaar Ministerie test ook al in Noord-Brabant en in Tilburg met verplaatsbare flitspalen.

- Advertisement -
spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,118VolgersVolg
- advertentie -