zaterdag, december 4, 2021
5 C
Rotterdam
zaterdag 4 december 2021

Onderzoek naar racistische uitlatingen door Rotterdamse agenten

- advertentie -

Rotterdam – De politie is een onderzoek gestart naar racistische uitlatingen van agenten op Whatsapp. Dit gebeurde nadat de NRC vragen stelde aan de politie, toen zij screenshots in bezit kregen van de conversatie.

Het onderzoek richt zich op negen agenten van politiebureau Marconiplein. In 2019 zouden zij in een besloten Whatsapp-groep naar mensen met een migratieachtergrond hebben verwezen met woorden als “kankervolk”, “kutafrikanen” en “pauperallochtonen”.

Plaatsvervangend politiechef Karin Krukkert heeft geschokt gereageerd en zegt dat de uitingen alle grenzen te buiten gaan. Geheel onverwacht komt het niet; de opvattingen waren eerder al gedeeld binnen de politie, waarna de appgroep werd opgeheven. Er volgden corrigerende gesprekken met de dienders in kwestie, maar het incident werd niet memeld aan de politieleiding. Dat had achteraf toch anders gemoeten, zo vindt chef Krukkert nu.

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,112VolgersVolg
- advertentie -