Onderzoek naar racistische uitlatingen door Rotterdamse agenten

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De politie is een onderzoek gestart naar racistische uitlatingen van agenten op Whatsapp. Dit gebeurde nadat de NRC vragen stelde aan de politie, toen zij screenshots in bezit kregen van de conversatie.

Het onderzoek richt zich op negen agenten van politiebureau Marconiplein. In 2019 zouden zij in een besloten Whatsapp-groep naar mensen met een migratieachtergrond hebben verwezen met woorden als “kankervolk”, “kutafrikanen” en “pauperallochtonen”.

- Advertisement -

Plaatsvervangend politiechef Karin Krukkert heeft geschokt gereageerd en zegt dat de uitingen alle grenzen te buiten gaan. Geheel onverwacht komt het niet; de opvattingen waren eerder al gedeeld binnen de politie, waarna de appgroep werd opgeheven. Er volgden corrigerende gesprekken met de dienders in kwestie, maar het incident werd niet memeld aan de politieleiding. Dat had achteraf toch anders gemoeten, zo vindt chef Krukkert nu.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Woningen ontruimd door brand tegen geval Korte Vest Gouda

Gouda - Donderdagmorgen rond 06.00 uur zijn zes woningen ontruimd door een brand tegen de gevel. Op de...

Opnieuw explosie in woning Nieuwe Crooswijkseweg Rotterdam

Rotterdam - Bij een woning aan de Nieuwe Crooswijkseweg in Rotterdam-Crooswijk is afgelopen nacht geprobeerd om een explosief...

Explosie bij woning Averdijk Rotterdam IJsselmonde mogelijk vergissing

In Rotterdam IJsselmonde, aan de Averdijk, heeft zich in de nacht van dinsdag op woensdag een explosie voorgedaan,...

Man (82) overleden na ongeluk met scootmobiel in Rotterdam

Een 82-jarige man is woensdag overleden nadat hij dinsdagmiddag betrokken was bij een ongeluk met zijn scootmobiel, zo...