Boeren naar het Binnenhof

Date:

Deel bericht:

Den Haag – De boeren zijn donderdagavond 2 juli naar Den Haag gekomen om druk op te voeren bij de politiek. Vanavond worden daar twee moties ter stemming gebracht.

De actie is opgezet door Farmers Defence Force (FDF). Vanavond wordt er gestemd over een de voederregeling van Minister Schouten die bedoeld is om de stikstofuitstoot te reduceren. Volgens FDF zijn de maatregelen desastreus voor de meldveehouderijen en luistert de minister volgens hen niet naar de door hun geboden alternatieve plannen. Volgens de boeren is de voederregeling ongezond voor de dieren.

- Advertisement -

Om 22.15 uur start het debat over de regeling en zullen er twee moties volgen. Allereerst een motie van het SGP om de voermaatregel te heroverwegen, maar de boeren verwachten dat deze het niet gaat halen. De tweede motie gaat over de keuzemogelijkheid in de regeling, maar de boeren zijn bang dat de minister deze alsnog naast zich neerlegt.

De FDF ziet zich genoodzaakt om nu druk op te voeren, omdat na morgen het reces begint en de kamer pas weer samenkomt tegelijkertijd met de invoering van de nieuwe maatregel.

 

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Man neergestoken na verlaten bus aan Slinge in Rotterdam

Rotterdam - Maandagochtend 22 april is een man gewond geraakt bij een steekpartij op de Slinge in Rotterdam....

Feyenoord wint de TOTO KNVB-Beker 2024 in De Kuip Rotterdam!

Rotterdam - Zondagmiddag was de aftrap van de TOTO KNVB Bekerfinale in De Kuip in Rotterdam. Voormalig landskampioen...

Auto beschoten vanuit andere auto Slinge Rotterdam

Rotterdam - Een auto is zaterdagavond vanuit een andere auto beschoten. Dat gebeurde rond 23.20 uur op de...

Scooterrijder aangehouden na achtervolging Gruttostraat Rotterdam

Rotterdam - De politie wilde vanavond een groepje jongeren op scooters controleren. Toen de motoragent hun een stopteken...