Boeren naar het Binnenhof

donderdag 2 juli 2020 20:58

Den Haag – De boeren zijn donderdagavond 2 juli naar Den Haag gekomen om druk op te voeren bij de politiek. Vanavond worden daar twee moties ter stemming gebracht.

De actie is opgezet door Farmers Defence Force (FDF). Vanavond wordt er gestemd over een de voederregeling van Minister Schouten die bedoeld is om de stikstofuitstoot te reduceren. Volgens FDF zijn de maatregelen desastreus voor de meldveehouderijen en luistert de minister volgens hen niet naar de door hun geboden alternatieve plannen. Volgens de boeren is de voederregeling ongezond voor de dieren.

Om 22.15 uur start het debat over de regeling en zullen er twee moties volgen. Allereerst een motie van het SGP om de voermaatregel te heroverwegen, maar de boeren verwachten dat deze het niet gaat halen. De tweede motie gaat over de keuzemogelijkheid in de regeling, maar de boeren zijn bang dat de minister deze alsnog naast zich neerlegt.

De FDF ziet zich genoodzaakt om nu druk op te voeren, omdat na morgen het reces begint en de kamer pas weer samenkomt tegelijkertijd met de invoering van de nieuwe maatregel.

 

 

0 reacties

Boeren naar het Binnenhof
Schrijver:

 

 

Den Haag – De boeren zijn donderdagavond 2 juli naar Den Haag gekomen om druk op te voeren bij de politiek. Vanavond worden daar twee moties ter stemming gebracht.

De actie is opgezet door Farmers Defence Force (FDF). Vanavond wordt er gestemd over een de voederregeling van Minister Schouten die bedoeld is om de stikstofuitstoot te reduceren. Volgens FDF zijn de maatregelen desastreus voor de meldveehouderijen en luistert de minister volgens hen niet naar de door hun geboden alternatieve plannen. Volgens de boeren is de voederregeling ongezond voor de dieren.

Om 22.15 uur start het debat over de regeling en zullen er twee moties volgen. Allereerst een motie van het SGP om de voermaatregel te heroverwegen, maar de boeren verwachten dat deze het niet gaat halen. De tweede motie gaat over de keuzemogelijkheid in de regeling, maar de boeren zijn bang dat de minister deze alsnog naast zich neerlegt.

De FDF ziet zich genoodzaakt om nu druk op te voeren, omdat na morgen het reces begint en de kamer pas weer samenkomt tegelijkertijd met de invoering van de nieuwe maatregel.

 

 

Brand bij schroothandel De Bruin Recycling Ampereweg Woerden

Brand bij schroothandel De Bruin Recycling Ampereweg Woerden

Woerden - Vrijdagmiddag 7 augustus rond 15.55 uur was brand ontstaan bij schroothandel De Bruin Recycling in aan de Ampereweg in Woerden. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan, is niet bekend. Brandweer heeft de brand gecontroleerd en nablus-werkzaamheden uitgevoerd....

Grote schuurbrand vol met hooi Kerkweg Reeuwijk

Grote schuurbrand vol met hooi Kerkweg Reeuwijk

Reeuwijk - Vrijdagmorgen 7 augustus rond 2.05 uur heeft een felle brand een hooischuur achter een woning aan de Kerkweg in Reeuwijk in de as gelegd. De brand brak omstreeks 01.45 uur uit en greep snel om zich heen. Metershoge vlammen waren in de wijde omgeving te...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!