Dertig maanden celstraf voor Amerikaanse man die 12-jarig meisje seksueel misbruikte in Rotterdams hotel

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De Amerikaanse man James B. heeft dertig maanden celstraf opgelegd gekregen voor seksueel misbruik van een 12-jarige in een Rotterdams hotel. In juni 2019 lokte de 50-jarige man het meisje mee naar het hotel.

De verdachte kwam in contact met het meisje in een chatroom van een spelletjeswebsite. De man bespeelde het meisje, zodat zij verliefd op hem werd.  Ondanks dat het slachtoffer op de hoogte was van zijn leeftijd, spraken ze af in Rotterdam, waarop de man naar Nederland afreisde.

- Advertisement -

Twee dagen verbleven zij in het hotel, zonder dat familie of kennissen op de hoogte waren van haar verblijf. Er werd onder andere een Amber Alert uitgevaardigd om haar te vinden. Uiteindelijk trof de politie haar aan in de hotelkamer, samen met de man die daarop werd aangehouden.

Inbreuk op lichamelijke en geestelijke integriteit
De rechtbank zegt dat de verdachte op grove wijze inbreuk heeft gemaakt op zowel de lichamelijke als geestelijke integriteit van het meisje. Slachtoffers van dit soort feiten ondervinden vaak langdurige en ernstige psychische schade door dit soort gebeurtenissen. De rechtbank neemt het de verdachte kwalijk dat hij op deze geraffineerde wijze te werk is gegaan. Zelf ontkende de verdachte alle feiten en benadrukte dat het meisje uit eigen wil met hem heeft afgesproken.

Verlaagde straf door terminale ziekte
De Amerikaanse man is terminaal ziek en zou in de laatste levensfase verkeren. De rechtbank heeft hiermee rekening gehouden met de uitspraak en heeft dertig maanden celstraf opgelegd in plaats van de geëiste vier jaar door het OM. Gelet op de ernst van de feiten en het strafdoel dat voorkomen moet worden dat anderen soortgelijke feiten plegen, oordeelt de rechtbank echter dat ‘een hogere straf dan de tijd die de verdachte in voorarrest heeft gezeten passend en geboden is’. Naast de celstraf oordeelt de rechtbank ook dat de verdachte een schadevergoeding van 4.000 euro moet betalen aan het meisje.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Rotterdammer en Schiedammer vast voor babbeltrucs in regio Rotterdam

Rotterdam - De politie heeft twee verdachten aangehouden die ervan worden verdacht meerdere diefstallen te hebben gepleegd door...

Woningen ontruimd door brand tegen geval Korte Vest Gouda

Gouda - Donderdagmorgen rond 06.00 uur zijn zes woningen ontruimd door een brand tegen de gevel. Op de...

Opnieuw explosie in woning Nieuwe Crooswijkseweg Rotterdam

Rotterdam - Bij een woning aan de Nieuwe Crooswijkseweg in Rotterdam-Crooswijk is afgelopen nacht geprobeerd om een explosief...

Explosie bij woning Averdijk Rotterdam IJsselmonde mogelijk vergissing

In Rotterdam IJsselmonde, aan de Averdijk, heeft zich in de nacht van dinsdag op woensdag een explosie voorgedaan,...