zondag, april 11, 2021
7.5 C
Rotterdam
zondag 11 april 2021

Dertig maanden celstraf voor Amerikaanse man die 12-jarig meisje seksueel misbruikte in Rotterdams hotel

Rotterdam – De Amerikaanse man James B. heeft dertig maanden celstraf opgelegd gekregen voor seksueel misbruik van een 12-jarige in een Rotterdams hotel. In juni 2019 lokte de 50-jarige man het meisje mee naar het hotel.

De verdachte kwam in contact met het meisje in een chatroom van een spelletjeswebsite. De man bespeelde het meisje, zodat zij verliefd op hem werd.  Ondanks dat het slachtoffer op de hoogte was van zijn leeftijd, spraken ze af in Rotterdam, waarop de man naar Nederland afreisde.

Twee dagen verbleven zij in het hotel, zonder dat familie of kennissen op de hoogte waren van haar verblijf. Er werd onder andere een Amber Alert uitgevaardigd om haar te vinden. Uiteindelijk trof de politie haar aan in de hotelkamer, samen met de man die daarop werd aangehouden.

Inbreuk op lichamelijke en geestelijke integriteit
De rechtbank zegt dat de verdachte op grove wijze inbreuk heeft gemaakt op zowel de lichamelijke als geestelijke integriteit van het meisje. Slachtoffers van dit soort feiten ondervinden vaak langdurige en ernstige psychische schade door dit soort gebeurtenissen. De rechtbank neemt het de verdachte kwalijk dat hij op deze geraffineerde wijze te werk is gegaan. Zelf ontkende de verdachte alle feiten en benadrukte dat het meisje uit eigen wil met hem heeft afgesproken.

Verlaagde straf door terminale ziekte
De Amerikaanse man is terminaal ziek en zou in de laatste levensfase verkeren. De rechtbank heeft hiermee rekening gehouden met de uitspraak en heeft dertig maanden celstraf opgelegd in plaats van de geëiste vier jaar door het OM. Gelet op de ernst van de feiten en het strafdoel dat voorkomen moet worden dat anderen soortgelijke feiten plegen, oordeelt de rechtbank echter dat ‘een hogere straf dan de tijd die de verdachte in voorarrest heeft gezeten passend en geboden is’. Naast de celstraf oordeelt de rechtbank ook dat de verdachte een schadevergoeding van 4.000 euro moet betalen aan het meisje.

Related Articles

Brandweer blust schoorsteenbrand in Gouda

0
Gouda - Zondag 11 april heeft de brandweer een schoorsteenbrand geblust aan de Von Suttnerstraat...

Raad Rotterdam wil getrainde politiehonden met stroomstootapparatuur met pensioen sturen

0
Rotterdam - De gemeenteraad in Rotterdam heeft burgemeester Aboutaleb gevraagd om dierenmishandeling op politiehondenverenigingen beter...

Vrouw belandt in sloot en loopt naar huis Giessenburg

0
Giessenburg - Een vrouw is afgelopen nacht in Giessenburg met haar auto te water geraakt....

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Ziekenhuizen moeten hart- en kankeroperaties uitstellen

Ziekenhuizen moeten hart- en kankeroperaties uitstellen [...]

Rotterdam handhaaft politiehond & paard als 'geweldsmiddel'

Rotterdam handhaaft politiehond & paard als 'geweldsmiddel' [...]

Binnenrotte mag geen bouwplaats worden

Binnenrotte mag geen bouwplaats worden [...]

Flatbewoners IJsselmonde in protest tegen Frame Vastgoed

Flatbewoners IJsselmonde in protest tegen Frame Vastgoed [...]

Rotterdam kiest voor kwijtschelding horecaschulden

Rotterdam kiest voor kwijtschelding horecaschulden [...]

Stay Connected

9,378FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg