Handhaving Capelle schrijft fors meer boetes uit voor afvaloverlast

Date:

Deel bericht:

Capelle aan den IJssel – Handhaving van de gemeente Capelle aan den IJssel heeft in de maanden mei en juni 57 bekeuringen uitgeschreven voor het verkeerd aanbieden van afval. Voor de coronacrisis was dat gemiddeld 10 per maand. Het gaat daarbij om vuilniszakken die naast containers zijn geplaatst of afval dat vanuit andere gemeenten is gedumpt. Ook het verkeerd aanbieden van grof huishoudelijk afval is beboet.

Door de coronacrisis is er de afgelopen maanden veel meer afval aangeboden dan normaal. Daardoor ontstonden lange wachttijden bij de milieustraat aan de Groenedijk en moesten bewoners ook langer wachten tot grofvuil werd opgehaald. De problemen zijn inmiddels verholpen door een extra investering van 150.000 euro. Daarmee is een groot deel van Capelle schoongemaakt en is de wachttijd voor het ophalen van grof vuil flink teruggebracht.

- Advertisement -

Afvalactieplan

Door corona is in Capelle een aantal maanden minder op bijplaatsen en dumpingen gehandhaafd. Het was nog onduidelijk hoe het zat met besmettingsgevaar bij het doorzoeken van het afval. Sinds 6 weken wordt weer vol op controles ingezet. In mei zijn 12 beschikkingen uitgeschreven, in juni waren dat er 45. De boete kan oplopen tot 148,75 euro.

Wethouder Marc Wilson: “Bekeuren is geen doel op zich. Liever doen we het niet, maar als mensen hun afval blijven neergooien moeten we wel optreden. Na een melding wordt het afval zo snel mogelijk opgeruimd, maar uiteraard kan de gemeente het niet alleen. Ik roep alle bewoners op om hun woonomgeving schoon en dus leefbaar te houden. Meldt het als er overlast is. Het heeft echt zin. Alleen samen houden we Capelle schoon”.

Binnen de gemeente is om het enorme aanbod van afval te coördineren een Taskforce-afval ingesteld. Daarmee wordt direct gereageerd op meldingen. Verder is er een Afvalactieplan in de maak dat na de zomer aan de gemeenteraad wordt gepresenteerd.

- Advertisement -

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.

spot_img

Gerelateerd

Rookontwikkeling na kortsluiting in woning Aida Capelle aan den Ijssel

Capelle aan den IJssel - De brandweer is vrijdagmiddag met meerdere wagens uitgerukt voor een melding van een...

Man aangehouden voor dodelijke schietpartij Rietbaan Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - De politie in België heeft een 26-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij wordt verdacht van...

Bestuurster slaat op de vlucht bij verkeerscontrole in Rotterdam, agent gewond geraakt

Rotterdam - Woensdagochtend 13 maart is een automobiliste aangehouden na een achtervolging. Deze zou zijn gestart in Rotterdam...

Kleine brand zorgt rookontwikkeling in IJsselland Ziekenhuis

Capelle aan den IJssel - In het IJsselland Ziekenhuis heeft zaterdagmorgen een klein brandje gewoed in een elektrisch...