Brand op vrachtschip Dimitris S in Rotterdamse Waalhaven is na uit

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De brand op het Liberiaanse vrachtschip de Dimitris S in de Rotterdamse Waalhaven is na twaalf uur blussen uit. Vannacht omstreeks 05.00 uur konden de manschappen beginnen met het opruimen van alle blusmiddelen. De brand welke zaterdagmiddag ontstond zorgde voor veel overlast. De lading metaalschroot welke vermoedelijk door broei in brand was gevlogen zorgde voor veel rookontwikkeling welke richting de wijk Charlois trok. De veiligheidsregio stuurde om deze reden tot twee keer toe een NL-Alert uit.

De brand op het schip was moeilijk te bestrijden, de havendienst zette twee blusvaartuigen in om de brand te bestrijden. Tientallen brandweermannen waaronder een speciaal scheepsbrandbestrijdingsteam werden ingezet om de brand te gaan blussen. Omdat het schip niet aan de kade lag moest alles vanaf het water en op de boot zelf gebeuren.

- Advertisement -

De brandweer besloot om later op de dag de luiken van het schip te sluiten de rookontwikkeling nam toen fors af. Met behulp van vooral veel koelen kon de brand grotendeels worden geblust. Het duurde daarna nog uren om de brand verder onder controle te krijgen. De brandweer zette een drone in om de brand van bovenaf te bekijken.

Door de brand raakte er één bemanningslid onwel door rookinhalatie, deze is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Lichtgewonde bij eenzijdig ongeval Havendijk Schiedam

Havendijk, Schiedam - Woensdagavond 24 april rond 18.20 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden. Een automobilist is door...

Uitslaande flatbrand aan Arrheniusweg in Rotterdam

Rotterdam - Woensdagochtend 24 april is een uitslaande brand uitgebroken in een flat aan de Arrheniusweg. Mede omdat...

Aanhouding na melding steekpartij Brede Hilledijk Rotterdam

Rotterdam - Op de Brede Hilledijk is vanavond rond 19.45 uur een melding van een steekpartij geweest. De...

Kind bekneld tussen dakluik van dakterras Maashaven Noordzijde Rotterdam

Rotterdam - Op het dakterras van woningen aan de Maashaven Noordzijde is vanavond rond 17.33 uur een kind...