Boeren doen in meerdere plaatsen aangifte tegen minister Schouten

maandag 6 juli 2020 22:56

In diverse plaatsen in Nederland zijn boeren met hun trekkers naar politiebureaus gereden om aangifte te doen tegen minister Carola Schouten (landbouw, natuur en voedselkwaliteit). Dit gebeurde onder andere in Leiden, Veenendaal, Apeldoorn en Delft.

In Leiden ging een afvaardiging van tientallen agrarische bedrijven het bureau binnen om de aangifte te doen. De boeren zijn boos op de voedermaatregel die Schouten die sector oplegt, waarmee boeren hun vee eiwit-arm voer moeten geven. Dit besluit is genomen om de stikstofuitstoot te verminderen, maar volgens de boeren heeft dit gevolgen voor de gezondheid van de dieren. Ook zeggen ze dat hun alternatieve voorstellen worden genegeerd door de minister.

Er is onder andere aangifte gedaan voor smaad en laster, dierenmishandeling, diefstal van productierechten, vergunningsruimte, willekeur en rechtsongelijkheid.

 

0 reacties

Boeren doen in meerdere plaatsen aangifte tegen minister Schouten
Schrijver:

 

 

In diverse plaatsen in Nederland zijn boeren met hun trekkers naar politiebureaus gereden om aangifte te doen tegen minister Carola Schouten (landbouw, natuur en voedselkwaliteit). Dit gebeurde onder andere in Leiden, Veenendaal, Apeldoorn en Delft.

In Leiden ging een afvaardiging van tientallen agrarische bedrijven het bureau binnen om de aangifte te doen. De boeren zijn boos op de voedermaatregel die Schouten die sector oplegt, waarmee boeren hun vee eiwit-arm voer moeten geven. Dit besluit is genomen om de stikstofuitstoot te verminderen, maar volgens de boeren heeft dit gevolgen voor de gezondheid van de dieren. Ook zeggen ze dat hun alternatieve voorstellen worden genegeerd door de minister.

Er is onder andere aangifte gedaan voor smaad en laster, dierenmishandeling, diefstal van productierechten, vergunningsruimte, willekeur en rechtsongelijkheid.

 

Brand bij schroothandel De Bruin Recycling Ampereweg Woerden

Brand bij schroothandel De Bruin Recycling Ampereweg Woerden

Woerden - Vrijdagmiddag 7 augustus rond 15.55 uur was brand ontstaan bij schroothandel De Bruin Recycling in aan de Ampereweg in Woerden. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan, is niet bekend. Brandweer heeft de brand gecontroleerd en nablus-werkzaamheden uitgevoerd....

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!