Zeven jaar cel en TBS voor doodsteken ex-vriendin in Vlaardingen

dinsdag 7 juli 2020 18:11

De rechtbank Rotterdam heeft vandaag de 28-jarige verdachte veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf en TBS met dwangverpleging voor het doodsteken van zijn 25-jarige (ex-)vriendin. De steekpartij vond plaats op 16 juli 2019 in haar huis in Vlaardingen. De vrouw overleed later aan haar verwondingen.

De 28-jarige man bekende de bewuste nacht zijn ex-vriendin in haar huis te hebben gestoken, maar zei dat het nooit de bedoeling was haar om het leven te brengen. Ze verloor door het steekincident veel bloed en overleed enkele uren later in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

Justitie rekent de verdachte het onherstelbare leed zwaar aan: “De verdachte heeft niet alleen Lisa van het leven beroofd, hij heeft ook voor onherstelbaar leed bij Lisa’s nabestaanden gezorgd. Haar zoontje zal zonder zijn moeder opgroeien. Haar ouders en hun partners zullen haar voorgoed moeten missen. De nabestaanden zullen de gevolgen van dit verlies altijd met zich meedragen.”

Omstandigheden en vonnis
Naast de fatale steekpartij, is de man ook schuldig bevonden aan de mishandeling van een arrestantenbewaarder door hem in het gezicht te slaan. De verdachte heeft vanaf zeer jonge leeftijd een behandel- en justitiële voorgeschiedenis. Zo is er sprake van een ernstige mate van ADHD, van een antisociale persoonlijkheidsstoornis met borderline-trekken, van psychopathie en van een stoornis in het gebruik van harddrugs. Deskundigen oordelen dat de man verminderd toerekeningsvatbaar is met een hoge kans op terugval.

De rechter heeft al deze feiten meegenomen in het vonnis. “Een benodigde langdurige, klinische behandeling kan alleen effectief zijn door een TBS-maatregel met dwangverpleging op te leggen.”, zo oordeelt justitie. De rechter gaat daar in mee met de TBS-behandeling met dwang. Ook gezien de ernst van de feiten is het opleggen van een gevangenisstraf noodzakelijk en legt zeven jaar celstraf op. Ook moet de man schadevergoedingen betalen aan de benadeelde partijen.

 

0 reacties

Zeven jaar cel en TBS voor doodsteken ex-vriendin in Vlaardingen
Schrijver:

 

 

De rechtbank Rotterdam heeft vandaag de 28-jarige verdachte veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf en TBS met dwangverpleging voor het doodsteken van zijn 25-jarige (ex-)vriendin. De steekpartij vond plaats op 16 juli 2019 in haar huis in Vlaardingen. De vrouw overleed later aan haar verwondingen.

De 28-jarige man bekende de bewuste nacht zijn ex-vriendin in haar huis te hebben gestoken, maar zei dat het nooit de bedoeling was haar om het leven te brengen. Ze verloor door het steekincident veel bloed en overleed enkele uren later in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

Justitie rekent de verdachte het onherstelbare leed zwaar aan: “De verdachte heeft niet alleen Lisa van het leven beroofd, hij heeft ook voor onherstelbaar leed bij Lisa’s nabestaanden gezorgd. Haar zoontje zal zonder zijn moeder opgroeien. Haar ouders en hun partners zullen haar voorgoed moeten missen. De nabestaanden zullen de gevolgen van dit verlies altijd met zich meedragen.”

Omstandigheden en vonnis
Naast de fatale steekpartij, is de man ook schuldig bevonden aan de mishandeling van een arrestantenbewaarder door hem in het gezicht te slaan. De verdachte heeft vanaf zeer jonge leeftijd een behandel- en justitiële voorgeschiedenis. Zo is er sprake van een ernstige mate van ADHD, van een antisociale persoonlijkheidsstoornis met borderline-trekken, van psychopathie en van een stoornis in het gebruik van harddrugs. Deskundigen oordelen dat de man verminderd toerekeningsvatbaar is met een hoge kans op terugval.

De rechter heeft al deze feiten meegenomen in het vonnis. “Een benodigde langdurige, klinische behandeling kan alleen effectief zijn door een TBS-maatregel met dwangverpleging op te leggen.”, zo oordeelt justitie. De rechter gaat daar in mee met de TBS-behandeling met dwang. Ook gezien de ernst van de feiten is het opleggen van een gevangenisstraf noodzakelijk en legt zeven jaar celstraf op. Ook moet de man schadevergoedingen betalen aan de benadeelde partijen.

 

Zwaargewonde na schietpartij Zijde Boskoop

Zwaargewonde na schietpartij Zijde Boskoop

Boskoop - In een woning aan de Zijde in Boskoop is afgelopen nacht een persoon zwaargewond geraakt na een schietpartij. Het slachtoffer raakte dusdanig zwaargewond dat hij met een spoedtransport naar het ziekenhuis is gebracht en direct moest worden geopereerd. Voor...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!