vrijdag, mei 14, 2021
15.4 C
Rotterdam
vrijdag 14 mei 2021

17-jarige Rotterdamse ‘rapper’ krijgt taakstraf voor opnemen videoclip met wapens

Rotterdam – Een 17-jarige jongen uit Rotterdam die eind januari werd opgepakt, omdat hij in een videoclip optrad met wapens en messen, is dinsdag 7 juli veroordeeld tot vijftig uur taakstraf. Samen met een medeverdachte verscheen de jongen in de clip die rond ging op social media.

De jongens hadden een video opgenomen waarin ze stonden te rappen. In die video lieten ze ook diverse wapens en messen zien en uitten bedreigingen. Ook de politie pikte het filmpje op en startte een onderzoek. Op 31 januari viel de politie twee woningen binnen en hield beide jongens aan.

De tweede verdachte, ook 17-jarige Rotterdammer, moet zich later verantwoorden voor de rechter.

Drillrap oorzaak van geweld?
Er wordt regelmatig een link gelegd tussen de zogeheten drillrap, waarin gewelddadige teksten voorbijkomen, terwijl er diverse wapens worden getoond, en het toenemende geweld onder jongeren in Rotterdam. Afgelopen tijd zijn er veel steek- en schietincidenten in de stad, waar ook veelal minderjarige jongeren bij betrokken zijn. Omdat de politie een mogelijk verband ziet, treden ze op waar mogelijk.

Toenmalig politiechef Hans Vissers van de politie-eenheid Rotterdam destijds: “Dat jongeren met rappen en rapmuziek bezig zijn, is prima. Maar de verheerlijking van geweld, bedreigingen en het tonen van messen en vuurwapens alsof dat de normaalste zaak van de wereld is, is onacceptabel. Vandaar ook dat we direct geacteerd hebben toen we deze video’s onder ogen kregen.  We hebben in de driehoek (Politie, OM en Burgemeester) afgesproken voortaan direct op dit soort filmpjes te reageren als we daar kans toe zien. De ernst en risico’s vragen om een zeer actieve houding van de politie en alle andere partners als jeugdwerk, scholen en gemeente.”

Related Articles

Kleine sinkholes ontstaan in Rotterdam Ommoord

0
Rotterdam - Vrijdagochtend 14 mei zijn er meerdere sinkholes ontstaan bij de Kraaiheide in Rotterdam. De...

Politie zoekt verdachten van steekpartij Berlagepad Rinze Koopmanstraat Rotterdam

0
Rotterdam - De politie is op zoek naar de verdachten van de steekpartij op het...

Scooterrijders gewond na botsing Burgemeester Jamessingel Gouda

0
Gouda - Twee bestuurders van een scooter zijn donderdagavond gewond geraakt nadat zij door een...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Duncan Laurence treedt op bij Eurovision Village

Duncan Laurence treedt op bij Eurovision Village [...]

Stadsarchief Rotterdam zoekt namen slachtoffers bombardement

Stadsarchief Rotterdam zoekt namen slachtoffers bombardement [...]

Politie houdt gewonde man aan in Zweedsestraat

Politie houdt gewonde man aan in Zweedsestraat [...]

Nida vindt politie Marconiplein buitenproportioneel

Nida vindt politie Marconiplein buitenproportioneel [...]

Diergaarde Blijdorp vernoemt pinguïn naar Patricia Paay

Diergaarde Blijdorp vernoemt pinguïn naar Patricia Paay [...]

Stay Connected

9,394FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg