Brandweerauto straks sneller voor de deur in Haaglanden en Rotterdam Rijnmond

dinsdag 14 juli 2020 14:31

De Veiligheidsregio’s Rotterdam-Rijnmond en Haaglanden starten binnenkort met een proef om brandweerauto’s straks sneller voor de deur te krijgen. Dit doen ze aan de hand van dynamisch alarmeren, er wordt dan gekeken op basis van GPS-locatie welke voertuigen het dichtst in de buurt zijn.

De situatie van nu is dat de brandweerauto’s worden gealarmeerd op basis van de positie van de kazerne.  Dat is niet altijd efficiënt omdat de wagen ook elders in het verzorgingsgebied aanwezig kan zijn. Bijvoorbeeld tijdens het doen van boodschappen of een oefening op straat.

Ook tijdens afsluitingen gedurende evenementen kunnen voertuigen beter worden gealarmeerd, vrijwillige brandweerwagens worden dan gepositioneerd op strategische plekken. In de zomer worden wegopbrekingen en brugopeningen nog toegevoegd, zo kan het systeem rekening houden met de aanrijtijden van een brandweerwagen.

 

0 reacties

Brandweerauto straks sneller voor de deur in Haaglanden en Rotterdam Rijnmond
Schrijver:

 

 

De Veiligheidsregio’s Rotterdam-Rijnmond en Haaglanden starten binnenkort met een proef om brandweerauto’s straks sneller voor de deur te krijgen. Dit doen ze aan de hand van dynamisch alarmeren, er wordt dan gekeken op basis van GPS-locatie welke voertuigen het dichtst in de buurt zijn.

De situatie van nu is dat de brandweerauto’s worden gealarmeerd op basis van de positie van de kazerne.  Dat is niet altijd efficiënt omdat de wagen ook elders in het verzorgingsgebied aanwezig kan zijn. Bijvoorbeeld tijdens het doen van boodschappen of een oefening op straat.

Ook tijdens afsluitingen gedurende evenementen kunnen voertuigen beter worden gealarmeerd, vrijwillige brandweerwagens worden dan gepositioneerd op strategische plekken. In de zomer worden wegopbrekingen en brugopeningen nog toegevoegd, zo kan het systeem rekening houden met de aanrijtijden van een brandweerwagen.

 

Kogelhulzen aangetroffen aan Bramentuin in Rotterdam

Kogelhulzen aangetroffen aan Bramentuin in Rotterdam

Rotterdam - Woensdag 23 september heeft er rond 21.30 uur een schietpartij plaatsgevonden in een park aan de Bramentuin. Voor zover zijn er geen bekenden. Omwonenden hoorden meerdere knallen, waarna zij de politie belden. Agenten troffen meerdere hulzen aan, maar geen...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!