Misdrijven dalen in regio Rotterdam, wel meer cybercrime en incidenten met verwarde personen

dinsdag 14 juli 2020 15:19

Regio Rotterdam – Het aantal zogeheten high impact crimes daalt in de regio Rotterdam en is er een lichte stijging in het algemene veiligheidsgevoel. Dit blijkt uit jaarcijfers van de VeiligheidsAlliantie regio Rotterdam (VAR).

In een totaaloverzicht laten cijfers zien dat de meeste misdrijven afnemen. Een afname in het totaal aantal misdrijven is er niet. Per duizend inwoners zijn er in 2019 54,2 misdrijven ten opzichte van 52,1 in 2018. Wel is er daarentegen een lichte stijging van het algemene veiligheidsgevoel: Mensen geven dat een 7,1 ten opzichte van een 7,0.

Met name High Impact Crimes als woninginbraken, geweldsdelicten, overvallen en straatroven zijn aan het afnemen. Het aantal dreigementen zijn wel toegenomen. Terwijl de klassieke misdrijven afnemen, neemt de cybercrime alsmaar toe. Zeker sinds 2017 is er een sterke stijging en ook zijn steeds meer mensen slachtoffer van dergelijke misdrijven.

Opvallend is ook de sterke stijging van incidenten met verwarde mensen. In 2019 waren er 11.065 incidenten ten opzichte van 8.156 in 2017.


Zie voor meer cijfer de rapporten op de website van de VAR

 

0 reacties

Misdrijven dalen in regio Rotterdam, wel meer cybercrime en incidenten met verwarde personen
Schrijver:

 

 

Regio Rotterdam – Het aantal zogeheten high impact crimes daalt in de regio Rotterdam en is er een lichte stijging in het algemene veiligheidsgevoel. Dit blijkt uit jaarcijfers van de VeiligheidsAlliantie regio Rotterdam (VAR).

In een totaaloverzicht laten cijfers zien dat de meeste misdrijven afnemen. Een afname in het totaal aantal misdrijven is er niet. Per duizend inwoners zijn er in 2019 54,2 misdrijven ten opzichte van 52,1 in 2018. Wel is er daarentegen een lichte stijging van het algemene veiligheidsgevoel: Mensen geven dat een 7,1 ten opzichte van een 7,0.

Met name High Impact Crimes als woninginbraken, geweldsdelicten, overvallen en straatroven zijn aan het afnemen. Het aantal dreigementen zijn wel toegenomen. Terwijl de klassieke misdrijven afnemen, neemt de cybercrime alsmaar toe. Zeker sinds 2017 is er een sterke stijging en ook zijn steeds meer mensen slachtoffer van dergelijke misdrijven.

Opvallend is ook de sterke stijging van incidenten met verwarde mensen. In 2019 waren er 11.065 incidenten ten opzichte van 8.156 in 2017.


Zie voor meer cijfer de rapporten op de website van de VAR

 

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!