Vrouw (27) slaat hond dood in Gorinchem na plasje in huis

Date:

Share post:

Gorinchem – De politie heeft maandagavond een 27-jarige vrouw aangehouden voor het ernstig mishandelen van een hond in haar woning in Gorinchem. De hond had een plasje in huis gedaan en tijdens het opruimen met een dweil kreeg de hond er met de dweilstok flink van langs.

De hond een dwergkees sloeg tegen de muur en overleefde het niet. De politie schakelde na de melding de dierenambulance in en hield de vrouw aan voor verhoor. In de woning was nog een chihuahua aanwezig, deze is meegenomen door de dierenambulance. De vrouw zal zich moeten verantwoorden voor de rechter.

Foto : Ter illustratie Pixabay

View this post on Instagram

Naar aanleiding van het onderstaande bericht doe ik jullie even een update: Allereerst, ik begrijp jullie emotionele reacties al te goed! Maar om iemand met de dood te bedreigen, dat is echt een stap te ver. Stop hier dan dus ook mee! Gelukkig valt het op dit account mee, maar beledigingen en/of dreigementen worden op dit account niet getolereerd. Strafbare of kwetsende opmerkingen zullen worden verwijderd. Nog steeds zijn wij met de zaak bezig en wij zoeken uit wat er nu precies is gebeurd. Een collega van onze dierenpolitie doet dit onderzoek en werkt hierin nauw samen met het Openbaar Ministerie. Vanochtend een melding gekregen van een hondje wat dood zou zijn geslagen. Bleek dat een Pommeriaan in de woning op de grond had geplast. De 27 jarige eigenaresse pakte de dweilstok om de urine weg te dweilen. Uit nijd gaf zij het hondje een forse tik met de dweilstok waardoor deze tegen de muur klapte, wat het hondje het leven koste. De eigenaresse is daarop door ons aangehouden terzake art. 2.1 Wet Dieren en in Dordrecht gehoord door een collega van de dierenpolitie. De dode Pommeriaan alsmede een chihuahua hondje zijn door medewerkers van de dierenambulance meegenomen. Met betrekking tot de Chihuahua is sprake van zaakwaarneming voor de veiligheid van de hond. #hondje#dood#pommeriaan #urine#rechter#hondje #chihuahua #dierenpolitie #dierenambulance#veiligheid #dweilstok#zaakwaarneming #wetdieren#wijkagentjaap #gorinchem#lek&Merwede #wetdieren#eenheidrotterdam

A post shared by Jaap de Groot (@wa_jdegroot) on

- Advertisement -

Gerelateerd