donderdag, juni 30, 2022
16.5 C
Rotterdam
donderdag 30 juni 2022

Agenten trekken wapens voor jongen met speelgoedpistool in winkelcentrum Ridderkerk

- advertentie -

Ridderkerk – Dinsdagmiddag 14 juli hebben agenten in Ridderkerk hun wapens moeten richten op een jongen, omdat deze op zak liep met een speelgoedpistool wat niet te onderscheiden was van een echt vuurwapen.

Rond 13:30 uur werd de politie gebeld toen een persoon in winkelcentrum de Ridderhof twee jongens zag lopen, waarvan één een vuurwapen bij zich had. Direct gingen meerdere eenheden, zowel in uniform als in burger, op de melding af en zochten de omgeving af naar het tweetal.

Na enige tijd kwamen agenten een jongen tegen die voldeed aan het signalement. Omdat hij mogelijk een vuurwapen bij zich had, hanteerden agenten de BTGV (BenaderingsTechniek Gevaarlijke Verdachte). Daarbij wordt een verdachte met getrokken wapens tot aanhouding gepraat.

Eenmaal aangehouden, bleek de jongen een balletjespistool op zak te hebben die voor de leek niet van echt is te onderscheiden. De jongen is meegenomen naar het bureau.

Bron foto: Politie Ridderkerk


De politie benadrukt het risico dat de jongen liep door met een dergelijk speelgoedpistool rond te lopen. Zeker aangezien deze van afstand niet van echt te onderscheiden is, kunnen mensen en agenten het aanzien voor een echt vuurwapen, met alle risico’s van dien.

Nepvuurwapens die lijken op echte vuurwapens zijn verboden. De wapenwetgeving verbiedt deze nepvuurwapens omdat ze dreigend kunnen overkomen. Lees meer op de website van de politie.


Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp+31103070855 of Mailredactie@nieuwsopbeeld.nl


 

- Advertisement -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,235VolgersVolg
- advertentie -