Agenten trekken wapens voor jongen met speelgoedpistool in winkelcentrum Ridderkerk

Date:

Deel bericht:

Ridderkerk – Dinsdagmiddag 14 juli hebben agenten in Ridderkerk hun wapens moeten richten op een jongen, omdat deze op zak liep met een speelgoedpistool wat niet te onderscheiden was van een echt vuurwapen.

Rond 13:30 uur werd de politie gebeld toen een persoon in winkelcentrum de Ridderhof twee jongens zag lopen, waarvan één een vuurwapen bij zich had. Direct gingen meerdere eenheden, zowel in uniform als in burger, op de melding af en zochten de omgeving af naar het tweetal.

- Advertisement -

Na enige tijd kwamen agenten een jongen tegen die voldeed aan het signalement. Omdat hij mogelijk een vuurwapen bij zich had, hanteerden agenten de BTGV (BenaderingsTechniek Gevaarlijke Verdachte). Daarbij wordt een verdachte met getrokken wapens tot aanhouding gepraat.

Eenmaal aangehouden, bleek de jongen een balletjespistool op zak te hebben die voor de leek niet van echt is te onderscheiden. De jongen is meegenomen naar het bureau.

Bron foto: Politie Ridderkerk


De politie benadrukt het risico dat de jongen liep door met een dergelijk speelgoedpistool rond te lopen. Zeker aangezien deze van afstand niet van echt te onderscheiden is, kunnen mensen en agenten het aanzien voor een echt vuurwapen, met alle risico’s van dien.

Nepvuurwapens die lijken op echte vuurwapens zijn verboden. De wapenwetgeving verbiedt deze nepvuurwapens omdat ze dreigend kunnen overkomen. Lees meer op de website van de politie.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Forse schade bij aanrijding Rijnsingel Ridderkerk

Ridderkerk - Op de Rijnsingel in Ridderkerk zijn vrijdagmiddag twee automobilisten met elkaar in botsing gekomen. In één...

Zwaargewonde na ongeluk A15 Ridderkerk, weg nog tot 16.00 dicht

Ridderkerk - Donderdagochtend 28 maart rond 12.30 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden. Een vrachtwagen en een personenwagen...

Wandelaar valt in sloot in Ridderkerk

Ridderkerk - Woensdagochtend 27 maart rond 12.00 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden waar een wandelaar op een...

Zwaargewonde na steekpartij Ds. Caspar van Gendtstraat Ridderkerk

Ridderkerk - Bij een steekpartij in de Ds. Caspar van Gendtstraat in Ridderkerk is een persoon ernstig gewond...