vrijdag, juli 1, 2022
19.1 C
Rotterdam
vrijdag 1 juli 2022

Rotterdamse politie voert controles uit op verzoek van buurtbewoners

- advertentie -

Rotterdam – Klachten van bewoners zorgden ervoor dat politiemensen hun krachten bundelden en diverse verkeersacties hielden. De gebieden kampen met dezelfde problematiek, dus het werd voor de politie tijd voor een integrale actie gericht op ondermijning en opvallend en zeer hinderlijk rijgedrag.

Dinsdag 14 juli vanaf 15.30 uur tot circa 21.00 uur waren de Crooswijksestraat, het Noordplein en de Pompenburg de aandachtslocaties. Ruim 107 bestuurders van personenauto’s werden op de drie locaties aan een controle onderworpen. Circa dertig bromfietsers werden ook gecontroleerd.

De agenten troffen iemand aan die ondanks drugsgebruik toch achter het stuur was gekropen. De politie maakte in totaal 47 gevallen proces-verbaal op. Dat was voor overtredingen van te hoge (constructie)snelheid op een bromfiets, getinte (te donkere) ramen, rijden zonder autogordel, mobiel bellen, rijden zonder rijbewijs, onnodig geluid veroorzaken en het rijden op een elektrische step.

Los van de bekeuringen is de informatie die tijdens dit soort controles naar bovenkomt heel waardevol. Informatie die op een later moment kan worden gebruikt, denk daarbij aan combinaties van personen en voertuigen.

Niet alleen bewoners, maar ook passerende mensen reageerden heel positief op de controle en lieten dat ook weten aan de politie.


Bron foto: Politie


Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp+31103070855 of Mailredactie@nieuwsopbeeld.nl


 

- Advertisement -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,234VolgersVolg
- advertentie -