Twee agenten gewond na aanhouding bij Gorinchems zwembad

Date:

Deel bericht:

Gorinchem – Twee agenten zijn dinsdagavond 14 juli lichtgewond geraakt bij de aanhouding van een 18-jarige jongen uit Papendrecht. De jongen was even daarvoor uit het zwembad gestuurd en weigerde de vorderingen van de politie op te volgen.

De 18-jarige Papendrechter maakte deel uit van een groep jongeren die zich in het zwembad al een hele tijd had misdragen. Zij dronken alcohol, draaiden keiharde muziek en gedroegen zich erg ruw in het water. Veel badgasten waren dusdanig onder de indruk dat de badmeester uiteindelijk besloot de groep buiten de deur te zetten, waarbij ook de politie werd ingeschakeld.

- Advertisement -

De jongeren waren nauwelijks aanspreekbaar en er was geen normaal gesprek met hen te voeren, aldus de politie. Zij gedroegen zich zeer opstanding en daagden de politie uit. Ook nadat de jongeren het zwembad hadden verlaten, bleven ze buiten op het parkeerterrein staan.

Een agent vorderde van de groep dat zij het terrein zouden verlaten. Ondanks meerdere vorderingen weigerde één van hen weg te gaan en bleef in zijn auto zitten. Daarop werd besloten hem aan te houden. Hij verzette zich hevig. Er waren drie agenten voor nodig om hem onder controle te krijgen en aan te houden. Twee agenten raakten bij deze actie lichtgewond. De verdachte is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Explosie zorgt voor schade aan voordeur van woning Lijnzaaddreef Spijkenisse

Spijkenisse - Donderdagnacht 20 juni rond 2.14 uur heeft er een explosie plaatsgevonden op de Lijnzaaddreef in Spijkenisse. Door...

Politie onderzoekt schietpartij Fresiastraat Rotterdam-Schiebroek

Rotterdam - Op de Fresiastraat in de Rotterdamse wijk Schiebroek heeft dinsdagavond rond 23:15 uur een mogelijke beschieting plaatsgevonden....

Opnieuw een autobrand in Spijkenisse Andries van Bronckhorstlaan Spijkenisse

Spijkenisse - Vanavond is er brand ontstaan bij een auto aan de Andries van Bronckhorstlaan op een parkeerplaats...

Surfer (51) overleden aangetroffen na zoekactie Grevelingenmeer Bruinisse

Zeeland / Goeree - Overflakkee - Zaterdagavond 15 juni is het stoffelijk overschot aangetroffen van de vermiste 51-...