Talloze twitter-accounts wereldwijd gehackt; ook bekende Nederlanders de dupe

Date:

Deel bericht:

Over de hele wereld zijn geverifieerde accounts van talloze bekende mensen gehackt. Dit zou gebeurd zijn nadat een medewerker bij Twitter, met toegang tot het gebruikerssysteem, gehackt zou zijn. Inmiddels zijn ook bekende Nederlanders de dupe.

Rond middernacht verschenen de berichten, nadat accounts van onder andere bekende Amerikaanse artiesten, politici en andere bekende mensen, zoals ex-president Obama, Bill Gates, Elon Musk en vele anderen, dubieuze tweets plaatsten.

- Advertisement -

In de geplaatste berichten werd onder andere opgeroepen om geld over te maken met Bitcoins, waarbij werd verteld dat donateurs het dubbele terug zouden krijgen. Dit is uiteraard niet waar en mensen moeten vooral niet ingaan op deze vorm van oplichting. De oplichters zouden al tonnen hebben binnengehaald.

Account Geert Wilders gehackt
Inmiddels zijn ook Nederlandse accounts begonnen met het plaatsen van neptweets. Onder andere Geert Wilders plaatst meerdere tweets, retweet en heeft een aangepaste bio op zijn profiel. Het is vooralsnog niet bekend hoeveel Nederlandse accounts getroffen zijn.

Twitter onderzoekt zaak
Twitter zegt op de hoogte te zijn van de hack en druk bezig zijn deze te onderzoeken en te bestrijden. Ook zouden twitteraars tijdelijk problemen kunnen ondervinden met het bijwerken van hun wachtwoord of het plaatsen van tweets.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Woning vol rook door schoorsteenbrand Dilledonk-Zuid Spijkenisse

Spijkenisse - Donderdagavond 25 april is er brand uitgebroken in een schoorsteen van een woning aan de Dilledonk-Zuid...

Grote brand in leegstaand kantoorpand Oosthavenkade Vlaardingen

Vlaardingen - In een groot kantoorpand aan de Oosthavenkade in Vlaardingen is donderdagmorgen rond 07.00 uur een grote...

Lichtgewonde bij eenzijdig ongeval Havendijk Schiedam

Havendijk, Schiedam - Woensdagavond 24 april rond 18.20 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden. Een automobilist is door...

Uitslaande flatbrand aan Arrheniusweg in Rotterdam

Rotterdam - Woensdagochtend 24 april is een uitslaande brand uitgebroken in een flat aan de Arrheniusweg. Mede omdat...