Zeer grote brand bij Renewi aan Kreekweg in Vlaardingen (video)

Date:

Deel bericht:

Vlaardingen – Donderdagavond 16 juli is er brand uitgebroken in een opslagloods van afvalverwerkingsbedrijf Renewi aan de Kreekweg. De hulpdiensten kondigden GRIP-1 af en schaalden op naar het sein Zeer Grote Brand. Inmiddels is de situatie onder controle.

De brandweer werd gealarmeerd door het brandmeldsysteem van het bedrijf. Eenmaal aangekomen bleek er sprake van een forse brand, waarna direct werd opgeschaald naar grote brand en even later naar zeer grote brand. Voor de communicatie onder de verschillende hulpdiensten werd ook GRIP-1 afgekondigd en vrijdag 17 juli zelfs GRIP-2.

- Advertisement -

Zeer grote brand Renewi Vlaardingen

Vlaardingen – Donderdagavond 16 juli is er brand uitgebroken in een opslagloods van afvalverwerkingsbedrijf Renewi aan de Kreekweg. De hulpdiensten hebben inmiddels GRIP-1 afgekondigd en opgeschaald naar het sein Zeer Grote Brand.De brandweer werd gealarmeerd door het brandmeldsysteem van het bedrijf. Eenmaal aangekomen bleek er sprake van een forse brand, waarna direct werd opgeschaald naar grote brand en even later naar zeer grote brand.bekijk item : https://nieuwsopbeeld.nl/2020/07/16/zeer-grote-brand-bij-renewi-aan-kreekweg-in-vlaardingen/

Gepostet von Nieuws op Beeld am Donnerstag, 16. Juli 2020

In de loods ligt restafval opgeslagen. Bij soortgelijke incidenten is de brandweer vaak lang bezig met blussen, vanwege de compacte hoop. Daardoor blijft er nog lang afval nasmeulen en blijft de brand oplaaien. Rond 05.10 uur was de situatie onder controle en breidde de brand zich niet meer uit. Momenteel is de brand nog niet uit en wordt er nageblust. Dit zal waarschijnlijk nog de hele dag duren.

NL Alert: Sluit ramen en deuren bij rookoverlast
In de wijde omgeving waren dikke rookwolken zichtbaar. De rook trok naar het zuiden richting waterweg en Pernis. RijnmondVeilig roept mensen op om bij klachten ramen en deuren te sluiten en ventilatiesystemen uit te schakelen. Er wordt opgeroepen uit de rook te blijven. Er werd ook een NL-Alert verstuurd.

GRIP-2 door draaiende wind
Gedurende de brand stond de wind voornamelijk gericht richting het zuiden. Doordat de wind overdag op vrijdag draaide naar het noorden hebben hulpdiensten GRIP-2 afgekondigd. Nu is er ook in noordelijkere gebieden een sterke brandlucht te ruiken. Bevolkingszorg-groepen van Rotterdam, Capelle en Krimpen aan den IJssel, Zoetermeer en Lansingerland zijn op de hoogte gesteld.

 

- Advertisement -

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.

spot_img

Gerelateerd

Traumahelikopter ingezet voor onwel persoon op kermis Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Vrijdagmiddag 26 april rond 17.50 uur is een persoon op het terrein van...

Motorrijder (59) overleden na ongeluk Galgkade Vlaardingen

Vlaardingen - Een 59-jarige motorrijder uit Schiedam is vrijdagavond rond 18.50 uur om het leven gekomen bij een...

Woning vol rook door schoorsteenbrand Dilledonk-Zuid Spijkenisse

Spijkenisse - Donderdagavond 25 april is er brand uitgebroken in een schoorsteen van een woning aan de Dilledonk-Zuid...

Grote brand in leegstaand kantoorpand Oosthavenkade Vlaardingen

Vlaardingen - In een groot kantoorpand aan de Oosthavenkade in Vlaardingen is donderdagmorgen rond 07.00 uur een grote...