Zeer grote brand bij Renewi aan Kreekweg in Vlaardingen (video)

donderdag 16 juli 2020 23:23

Vlaardingen – Donderdagavond 16 juli is er brand uitgebroken in een opslagloods van afvalverwerkingsbedrijf Renewi aan de Kreekweg. De hulpdiensten kondigden GRIP-1 af en schaalden op naar het sein Zeer Grote Brand. Inmiddels is de situatie onder controle.

De brandweer werd gealarmeerd door het brandmeldsysteem van het bedrijf. Eenmaal aangekomen bleek er sprake van een forse brand, waarna direct werd opgeschaald naar grote brand en even later naar zeer grote brand. Voor de communicatie onder de verschillende hulpdiensten werd ook GRIP-1 afgekondigd en vrijdag 17 juli zelfs GRIP-2.

Zeer grote brand Renewi Vlaardingen

Vlaardingen – Donderdagavond 16 juli is er brand uitgebroken in een opslagloods van afvalverwerkingsbedrijf Renewi aan de Kreekweg. De hulpdiensten hebben inmiddels GRIP-1 afgekondigd en opgeschaald naar het sein Zeer Grote Brand.De brandweer werd gealarmeerd door het brandmeldsysteem van het bedrijf. Eenmaal aangekomen bleek er sprake van een forse brand, waarna direct werd opgeschaald naar grote brand en even later naar zeer grote brand.bekijk item : https://nieuwsopbeeld.nl/2020/07/16/zeer-grote-brand-bij-renewi-aan-kreekweg-in-vlaardingen/

Gepostet von Nieuws op Beeld am Donnerstag, 16. Juli 2020

In de loods ligt restafval opgeslagen. Bij soortgelijke incidenten is de brandweer vaak lang bezig met blussen, vanwege de compacte hoop. Daardoor blijft er nog lang afval nasmeulen en blijft de brand oplaaien. Rond 05.10 uur was de situatie onder controle en breidde de brand zich niet meer uit. Momenteel is de brand nog niet uit en wordt er nageblust. Dit zal waarschijnlijk nog de hele dag duren.

NL Alert: Sluit ramen en deuren bij rookoverlast
In de wijde omgeving waren dikke rookwolken zichtbaar. De rook trok naar het zuiden richting waterweg en Pernis. RijnmondVeilig roept mensen op om bij klachten ramen en deuren te sluiten en ventilatiesystemen uit te schakelen. Er wordt opgeroepen uit de rook te blijven. Er werd ook een NL-Alert verstuurd.

GRIP-2 door draaiende wind
Gedurende de brand stond de wind voornamelijk gericht richting het zuiden. Doordat de wind overdag op vrijdag draaide naar het noorden hebben hulpdiensten GRIP-2 afgekondigd. Nu is er ook in noordelijkere gebieden een sterke brandlucht te ruiken. Bevolkingszorg-groepen van Rotterdam, Capelle en Krimpen aan den IJssel, Zoetermeer en Lansingerland zijn op de hoogte gesteld.

 

 

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Zeer grote brand bij Renewi aan Kreekweg in Vlaardingen | Nieuws op Beeld – Latestfy - […] Read more at nieuwsopbeeld.nl […]

Zeer grote brand bij Renewi aan Kreekweg in Vlaardingen (video)
Schrijver:

 

 

Vlaardingen – Donderdagavond 16 juli is er brand uitgebroken in een opslagloods van afvalverwerkingsbedrijf Renewi aan de Kreekweg. De hulpdiensten kondigden GRIP-1 af en schaalden op naar het sein Zeer Grote Brand. Inmiddels is de situatie onder controle.

De brandweer werd gealarmeerd door het brandmeldsysteem van het bedrijf. Eenmaal aangekomen bleek er sprake van een forse brand, waarna direct werd opgeschaald naar grote brand en even later naar zeer grote brand. Voor de communicatie onder de verschillende hulpdiensten werd ook GRIP-1 afgekondigd en vrijdag 17 juli zelfs GRIP-2.

Zeer grote brand Renewi Vlaardingen

Vlaardingen – Donderdagavond 16 juli is er brand uitgebroken in een opslagloods van afvalverwerkingsbedrijf Renewi aan de Kreekweg. De hulpdiensten hebben inmiddels GRIP-1 afgekondigd en opgeschaald naar het sein Zeer Grote Brand.De brandweer werd gealarmeerd door het brandmeldsysteem van het bedrijf. Eenmaal aangekomen bleek er sprake van een forse brand, waarna direct werd opgeschaald naar grote brand en even later naar zeer grote brand.bekijk item : https://nieuwsopbeeld.nl/2020/07/16/zeer-grote-brand-bij-renewi-aan-kreekweg-in-vlaardingen/

Gepostet von Nieuws op Beeld am Donnerstag, 16. Juli 2020

In de loods ligt restafval opgeslagen. Bij soortgelijke incidenten is de brandweer vaak lang bezig met blussen, vanwege de compacte hoop. Daardoor blijft er nog lang afval nasmeulen en blijft de brand oplaaien. Rond 05.10 uur was de situatie onder controle en breidde de brand zich niet meer uit. Momenteel is de brand nog niet uit en wordt er nageblust. Dit zal waarschijnlijk nog de hele dag duren.

NL Alert: Sluit ramen en deuren bij rookoverlast
In de wijde omgeving waren dikke rookwolken zichtbaar. De rook trok naar het zuiden richting waterweg en Pernis. RijnmondVeilig roept mensen op om bij klachten ramen en deuren te sluiten en ventilatiesystemen uit te schakelen. Er wordt opgeroepen uit de rook te blijven. Er werd ook een NL-Alert verstuurd.

GRIP-2 door draaiende wind
Gedurende de brand stond de wind voornamelijk gericht richting het zuiden. Doordat de wind overdag op vrijdag draaide naar het noorden hebben hulpdiensten GRIP-2 afgekondigd. Nu is er ook in noordelijkere gebieden een sterke brandlucht te ruiken. Bevolkingszorg-groepen van Rotterdam, Capelle en Krimpen aan den IJssel, Zoetermeer en Lansingerland zijn op de hoogte gesteld.

 

 

Auto in brand Bredeweg Haastrecht

Auto in brand Bredeweg Haastrecht

Haastrecht - Op de Bredeweg in Haastrecht is afgelopen nacht brand ontstaan in een personenauto, de brand is vermoedelijk aangestoken. De brandweer werd in eerste instantie naar een verkeerd adres gestuurd, eenmaal ter plaatse stond de auto al grotendeels in brand. De...

Auto te water van Oudheusdenweg Zevenhuizen

Auto te water van Oudheusdenweg Zevenhuizen

Zevenhuizen - Een automobilist is zondagmorgen omstreeks half elf te water geraakt met zijn voertuig langs de Ban Oudheusdenweg in Zevenhuizen. Omdat niet duidelijk was of er nog slachtoffers in het voertuig zouden zitten werd de brandweer met onder andere twee...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!