Corona zet dit jaar definitief een streep door Rotterdamse Marathon

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De Marathon van Rotterdam gaat definitief niet meer in 2020 plaatsvinden. Dit laat de organisatie weten op hun website. Organisator Mario Kadiks noemt het een ‘bittere pil’.

Dit jaar zou het de veertigste editie alweer zijn van de NN Marathon Rotterdam. Deze stond oorspronkelijk gepland op 5 april en werd vanwege de corona-maatregelen al verplaatst naar 25 oktober. Door de nog altijd geldende richtlijnen van de overheid heeft de organisatie moeten besluiten dat dit jaar het evenement definitief niet kan doorgaan.

- Advertisement -

‘Het is een bittere pil en zuur voor iedereen die zich zo had verheugd op onze jubileummarathon,’ zegt organisator Mario Kadiks in een online persbericht, ‘maar het is buitengewoon moeilijk om een grote massa mensen met de nu geldende protocollen te beheersen. Denk alleen al aan de ‘anderhalvemeter-regel’. En de volksgezondheid staat te allen tijde voorop.’ Daarnaast zegt de organisatie dat het ook belangrijk is om duidelijkheid te geven aan de deelnemers.

Ook burgemeester Ahmed Aboutaleb vindt het jammer voor de deelnemers, de stad en de toeschouwers, maar hij is het volledig eens met de organisator. ‘De marathon van Rotterdam is een begrip bij topsporters en recreatieve sporters wereldwijd. Iedere loper droomt over het mooiste parcours met de finish op de Coolsingel, toegejuicht door een menigte. Helaas blijft het bij dromen, dit jaar. Met de organisatie, sponsoren, vrijwilligers en deelnemers koersen we op een veilige én glorieuze editie op 11 april 2021.’

Alternatief voor Marathon door middel van app
Ondertussen wordt intensief gewerkt aan een revolutionaire app waarbij de beleving van een loopevenement zo natuurgetrouw mogelijk wordt nagebootst. Iedereen die zich heeft ingeschreven voor de NN Marathon Rotterdam krijgt een uitnodiging om van deze innovatie gratis gebruik te maken.

Kadiks: ‘Deze belevings-app kent zijn gelijke niet. Ook in deze bizarre tijd blijft onze missie om mensen massaal in beweging te brengen. En zo te streven naar een gezondere samenleving. Met deze nieuwe unieke app kan dat op een bijzondere en aantrekkelijke manier. Binnenkort volgt meer informatie.’’

Ook Marathon Eindhoven afgelast
Naast de definitieve afgelasting van de Rotterdamse Marathon, is ook bekend geworden dat de Marathon van Eindhoven, die gepland stond op 11 oktober, eveneens dit jaar niet meer zal plaatsvinden.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Ambulance rijdt zichzelf vast onderweg naar melding Winston Churchilllaan Spijkenisse

Spijkenisse - Een slachtoffer van een verkeersongeluk moest dinsdagmorgen iets langer wachten op zijn ambulance dan normaal. De...

Woning onbewoonbaar door mogelijk brandstichting Zaagmolenstraat Rotterdam

Rotterdam - Maandagochtend 27 november rond 12.47 uur is er brand uitgebroken in een woning. De brand is...

Overleden vrouw en zwaargewonde man bij woning Rijswijk: “intens verdrietig en tragisch”

Rijswijk - In de nacht van zaterdag op zondag 26 november heeft de politie een overleden vrouw aangetroffen...

Drie gewonden na steekpartij Oldegaarde Rotterdam

Rotterdam - Bij een steekpartij in een woning aan de Oldegaarde in Rotterdam zijn zondagmorgen rond 07.00 uur...