Hellevoetse “agent” aangehouden in Zeeland

dinsdag 21 juli 2020 13:26

Walsoorden – De politie maandagmiddag twee mannen aangehouden in het Zeelandse Walsoorden die worden verdacht van poging tot oplichting. Daarbij gaf één van de mannen zich uit als agent.

De man die zich voordeed als agent, belde aan bij een woning en bracht een verhaal dat de bewoonster problemen zou hebben met haar telefoonaansluiting. Omdat de man wel een politieshirt droeg, maar zich niet kon identificeren, heeft de zoon van de vrouw hem weggestuurd. Hierna belde hij de politie en liep achter de nepagent aan.

Agenten die ter plaatse kwamen, hebben de man, een 24-jarige man uit Hellevoetsluis, op de Zeedijk aangehouden. Een handlanger van de man die in een auto wachtte, reed weg. De auto werd later gesignaleerd op de A58 en de bestuurder, een 27-jarige man uit Arnhem, werd alsnog aangehouden.

Beide mannen zitten momenteel vast. Een maand eerder was de vrouw al eens slachtoffer geworden van telefonische oplichting. De recherche onderzoekt of die zaak verband houdt met deze poging. Ook onderzoekt de politie hoe de 24-jarige verdachte aan het politieshirt is gekomen.


Bron foto: Politieteam Zeeuws-Vlaanderen

 

0 reacties

Hellevoetse “agent” aangehouden in Zeeland
Schrijver:

 

 

Walsoorden – De politie maandagmiddag twee mannen aangehouden in het Zeelandse Walsoorden die worden verdacht van poging tot oplichting. Daarbij gaf één van de mannen zich uit als agent.

De man die zich voordeed als agent, belde aan bij een woning en bracht een verhaal dat de bewoonster problemen zou hebben met haar telefoonaansluiting. Omdat de man wel een politieshirt droeg, maar zich niet kon identificeren, heeft de zoon van de vrouw hem weggestuurd. Hierna belde hij de politie en liep achter de nepagent aan.

Agenten die ter plaatse kwamen, hebben de man, een 24-jarige man uit Hellevoetsluis, op de Zeedijk aangehouden. Een handlanger van de man die in een auto wachtte, reed weg. De auto werd later gesignaleerd op de A58 en de bestuurder, een 27-jarige man uit Arnhem, werd alsnog aangehouden.

Beide mannen zitten momenteel vast. Een maand eerder was de vrouw al eens slachtoffer geworden van telefonische oplichting. De recherche onderzoekt of die zaak verband houdt met deze poging. Ook onderzoekt de politie hoe de 24-jarige verdachte aan het politieshirt is gekomen.


Bron foto: Politieteam Zeeuws-Vlaanderen

 

Brand in squashhal Barbarakruid Rotterdam

Brand in squashhal Barbarakruid Rotterdam

Rotterdam - In het pand van de Squashhal aan het Barbarakruid heeft zondagmiddag korte tijd brand gewoed. De brand was ontstaan in de gevel van het pand en betrof vermoedelijk isolatiemateriaal. Het gedeelte waar de brand was ontstaan staat in de volle zon, de gevel...

Terreinwagen belandt in sloot Oude Leedeweg Pijnacker

Terreinwagen belandt in sloot Oude Leedeweg Pijnacker

Pijnacker - Zaterdagavond 8 augustus rond 19.45 uur heeft een ongeval plaatsgevonden aan de Oude Leedeweg in Pijnacker. Een Chervolet terreinwagen is van de weg geraakt en in de naastgelegen sloot terechtgekomen. Twee personen zijn bij het ongeval gewond geraakt en...

Grote brand Domino’s Pizza Het Rond Houten

Grote brand Domino’s Pizza Het Rond Houten

Houten - Zaterdagmiddag 8 augustus rond 14.25 uur was een enorme brand ontstaan bij Domino's Pizza bij het winkelcentrum aan de Het Rond in Houten. De brandweer heeft opgeschaald naar Grip 1, waarna vele wagens konden worden ingezet. De vlammen sloegen uit het pand...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!