dinsdag, oktober 20, 2020

Tien jaar celstraf geëist voor wurging 23-jarige vrouw in Hendrik-Ido-Ambacht

Hendrik-Ido-Ambacht – De officier van justitie eiste vandaag een gevangenisstraf van tien jaar tegen de man uit Hendrik-Ido-Ambacht die volgens het OM verantwoordelijk is voor de dood van zijn 23-jarige vrouw. De politie vond haar eind november 2019 in een woning aan de Perengaarde, nadat de man zelf had aangegeven haar gedood te hebben.

Op 26 november 2019 komt de verdachte het politiebureau in Hendrik-Ido-Ambacht binnengelopen. Hij vertelt daar dat zijn vrouw hem heeft aangevallen, hij zichzelf heeft verdedigd en haar lichaam in zijn huis ligt. Wanneer de politie de betreffende woning betreedt, vinden zij daar inderdaad het lichaam van een vrouw.

Direct volgt een onderzoek. Hieruit blijkt dat de vrouw al enkele dagen tot een week voordat de politie het lichaam heeft aangetroffen, moet zijn overleden. De verdachte werd direct aangehouden en zit sindsdien vast.

Zelfverdediging
De verdachte is meermaals verhoord, waarin hij keer op keer verklaarde dat het ging om zelfverdediging. Zijn vrouw zou hem het leven zuur maken, jaloers verdrag vertonen en regelmatig agressief gedrag vertonen. De man verklaarde dat de vrouw hem op de dag van haar overlijden dusdanig mishandelde dat hij vreesde voor zijn leven. Hij heeft haar toen bij de keel gepakt en gewurgd.

Er zijn diverse bewijzen en getuigenverklaringen die inderdaad wijzen op agressief gedrag van de vrouw richting het slachtoffer, zonder dat hij zich verweerde. “Maar,” zei de officier vandaag op zitting “Omdat het slachtoffer overleden is, kan niet worden vastgesteld of de verdachte over alles de waarheid spreekt.”

OM: “Geen sprake van noodweer”
Volgens de officier van justitie staat vast dat verdachte zijn vrouw om het leven heeft gebracht, hij heeft dit ook bekend. De vraag is echter of er in deze zaak sprake is van noodweer(exces). De officier van justitie is van mening van niet. De verdachte heeft volgens de officier genoeg kansen gehad om de zaak te de-escaleren door weg te gaan of de politie in te schakelen.

Wel gaf de officier vandaag aan geen bewijs te hebben gevonden dat wijst op een vooropgezet plan om het slachtoffer om het leven te brengen. Daarom is er volgens haar in deze zaak geen sprake van moord, maar van doodslag.

Strafeis
Volgens het OM is in deze zaak alleen een langdurige gevangenisstraf passend: “Verdachte heeft zijn nog jonge echtgenote om het leven gebracht, een onomkeerbare daad die veel verdriet bezorgt aan de nabestaanden,” aldus de officier vandaag op zitting. “Ook al was zij jegens haar echtgenoot vaak onredelijk en agressief van tong, zij zal dankzij verdachte nooit meer de kans krijgen om dat gedrag aan te passen, daarvan te leren en een goed leven op te bouwen.”

Daarnaast neemt de officier het verdachte zeer kwalijk dat de verdachte een week lang heeft gewacht met het melden van haar dood, waardoor ook de familie lange tijd in onwetendheid bleef.

Met het oog op de ernst van het feit en de hier bovengenoemde omstandigheden eiste de officier vandaag een gevangenisstraf van tien jaar tegen de verdachte. De rechtbank doet naar alle waarschijnlijkheid 4 augustus uitspraak.


Bron foto: Ingezonden (M. de Vries)

Related Articles

Taakstraf en voorwaardelijke rijontzegging voor veroorzaken dodelijk verkeersongeval Lekkerkerk

Lekkerkerk - De rechtbank in Den Haag heeft dinsdag 20 oktober uitspraak gedaan over de 64-jarige Gouwenaar, die in 2018 met zijn bestelbus inreed...

16-jarige bezorger van scooter beroofd in Barendrecht, politie zoekt getuigen

Barendrecht - Een 16-jarige scooterrijder uit Barendrecht is dinsdagavond rond 20.30 uur van zijn scooter beroofd. De politie roept eventuele getuigen op zich te...

Pyromaan slaat weer toe in Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - In de omgeving van de Wiekslag hebben gisterenavond wederom meerdere brandjes gewoed. Omstreeks 21.45 uur kwam de eerste melding...

1 REACTIE

Comments are closed.

Laatste Nieuws

Taakstraf en voorwaardelijke rijontzegging voor veroorzaken dodelijk verkeersongeval Lekkerkerk

Lekkerkerk - De rechtbank in Den Haag heeft dinsdag 20 oktober uitspraak gedaan over de 64-jarige Gouwenaar, die in 2018 met zijn bestelbus inreed...

16-jarige bezorger van scooter beroofd in Barendrecht, politie zoekt getuigen

Barendrecht - Een 16-jarige scooterrijder uit Barendrecht is dinsdagavond rond 20.30 uur van zijn scooter beroofd. De politie roept eventuele getuigen op zich te...

Pyromaan slaat weer toe in Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - In de omgeving van de Wiekslag hebben gisterenavond wederom meerdere brandjes gewoed. Omstreeks 21.45 uur kwam de eerste melding...

Fietsster gewond na aanrijding in Berkel en Rodenrijs

Berkel en Rodenrijs – Maandag 19 oktober is een fietsster gewond geraakt na een aanrijding op de rotonde van de Boterdorpseweg met Berkelsepoort. Het ongeval...

Twaalf jaar cel en TBS voor Rotterdamse die 73-jarige buurman doodstak

Rotterdam - Een 52-jarige vrouw uit Rotterdam is vandaag veroordeeld tot een celstraf van twaalf jaar en TBS voor de moord op een 73-jarige...

Stay Connected

9,057FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg