Douane onderschept 390 kilo cocaïne tussen cacaobonen in Rotterdamse Haven

Date:

Deel bericht:

De Douane heeft dinsdag 28 juli tijdens een controle in de Rotterdamse haven een partij van 390 kilo cocaïne onderschept. De straatwaarde van deze partij is ruim 29 miljoen euro. De partij zat verstopt in een container geladen met zakken cacaobonen. De container kwam woensdag 22 juli aan met een zeeschip uit de Bahama’s en was onderweg naar Antwerpen. De container was bestemd voor een bedrijf in Zwitserland. Het bedrijf heeft vermoedelijk niets met de smokkel te maken.

Niet zonder risico
Drugs uit een container met cacaobonen halen is niet geheel zonder gevaar. Cacaobonen genereren door hun natuurlijk proces blauwzuurgas, dat bij hoge concentraties dodelijk kan zijn. Tevens neemt het zuurstofgehalte in de container snel af en loopt het percentage koolmonoxide hoog op. Leden van het HARC-team werken dan ook met veiligheidsmiddelen om bewusteloosheid of erger te voorkomen.

- Advertisement -

HARC-team
Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam heeft de zaak verder in onderzoek. De verdovende middelen zijn inmiddels vernietigd.

Beeld: Openbaar Ministerie Rotterdam

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Schade aan woningen na explosie Kruisdijk Poortugaal

Poortugaal - Vrijdagavond 19 april rond 21.37 uur heeft er een explosie plaatsgevonden aan de Kruisdijk in Poortugaal. Door...

Geparkeerde auto vliegt in brand Nieuwpoortweg Schiedam

Schiedam - Vrijdagavond 19 april omstreeks 18:00 is er brand uitgebroken in een voertuig aan de Nieuwpoortweg in...

Brand in kruipruimte van woning na het branden van onkruid Oberonhof Hoogvliet

Hoogvliet Rotterdam - In de kruipruimte van een woning aan de Oberonhof in Hoogvliet is Vrijdagavond brand uitgebroken....

Elektrische fiets vliegt in de brand, brandweer weet erger te voorkomen Justus van Effenlaan Waddinxveen

Waddinxveen - Vrijdagmiddag 19 april omstreeks 17:43 is er brand uitgebroken in een tuinhuisje aan de Justus van...