Herinnering: Vanaf morgen mondkapjesplicht in onder andere Rotterdam

dinsdag 4 augustus 2020 17:57

Rotterdam – Vanaf morgen, woensdag 5 augustus, geldt voor delen van Rotterdam en Amsterdam een mondkapjesplicht voor iedereen boven de dertien jaar oud. De nieuwe lokale maatregelen zijn volgend op een nieuwe stijging in het aantal corona-besmettingen in voornamelijk de grote steden.

De mondkapjesplicht geldt in drukke (winkel)gebieden van de centra en dient zowel op straat als in winkels opgevolgd te worden. In Rotterdam zijn dit gebieden als de Coolsingel, Lijnbaan, Meent, rond het Nieuwe Binnenwegplein, maar ook op de markten op het Afrikaanderplein, Binnenrotte, Visserijplein en de winkelcentra Alexandrium en Zuidplein.

De nieuwe regeling gaat vanaf woensdag 5 augustus in en is tussen 06.00 en 22.00 uur van kracht. Het is aan steden zelf hoe hierop gehandhaafd wordt. In Rotterdam heeft burgemeester Aboutaleb namens de veiligheidsregio al aangegeven dat mensen die geen mondkapje dragen, zullen worden aangesproken en indien noodzakelijk beboet zullen worden.

Stijging corona-besmettingen
De nieuwe regels zijn opvolgend aan de recente stijging in het aantal nieuwe corona-besmettingen. In onder andere Rotterdam is deze stijging hoger dan het landelijke gemiddelde. Afgelopen twee weken lag het nieuwe aantal zelfs drie keer zo hoog als de twee weken ervoor en staat daarmee zelfs bovenaan als het gaat om de plaats met meeste nieuwe besmettingen.

RIVM rectificeert uitspraak werkneemster
Ook het RIVM roept op om goed na te denken voor je ergens heen gaat. Susan van den Hof, hoofd van het Centrum voor Epidemiologie en Surveillance bij het RIVM, zei eerder tegenover RTL: ‘Ga niet naar Rotterdam als het niet nodig is’. Het RIVM zegt deze uitspraak te rectificeren, omdat zij dit niet oproepen, maar enkel willen benadrukken om afstand te bewaren en drukke plekken te vermijden.

 

0 reacties

Herinnering: Vanaf morgen mondkapjesplicht in onder andere Rotterdam
Schrijver:

 

 

Rotterdam – Vanaf morgen, woensdag 5 augustus, geldt voor delen van Rotterdam en Amsterdam een mondkapjesplicht voor iedereen boven de dertien jaar oud. De nieuwe lokale maatregelen zijn volgend op een nieuwe stijging in het aantal corona-besmettingen in voornamelijk de grote steden.

De mondkapjesplicht geldt in drukke (winkel)gebieden van de centra en dient zowel op straat als in winkels opgevolgd te worden. In Rotterdam zijn dit gebieden als de Coolsingel, Lijnbaan, Meent, rond het Nieuwe Binnenwegplein, maar ook op de markten op het Afrikaanderplein, Binnenrotte, Visserijplein en de winkelcentra Alexandrium en Zuidplein.

De nieuwe regeling gaat vanaf woensdag 5 augustus in en is tussen 06.00 en 22.00 uur van kracht. Het is aan steden zelf hoe hierop gehandhaafd wordt. In Rotterdam heeft burgemeester Aboutaleb namens de veiligheidsregio al aangegeven dat mensen die geen mondkapje dragen, zullen worden aangesproken en indien noodzakelijk beboet zullen worden.

Stijging corona-besmettingen
De nieuwe regels zijn opvolgend aan de recente stijging in het aantal nieuwe corona-besmettingen. In onder andere Rotterdam is deze stijging hoger dan het landelijke gemiddelde. Afgelopen twee weken lag het nieuwe aantal zelfs drie keer zo hoog als de twee weken ervoor en staat daarmee zelfs bovenaan als het gaat om de plaats met meeste nieuwe besmettingen.

RIVM rectificeert uitspraak werkneemster
Ook het RIVM roept op om goed na te denken voor je ergens heen gaat. Susan van den Hof, hoofd van het Centrum voor Epidemiologie en Surveillance bij het RIVM, zei eerder tegenover RTL: ‘Ga niet naar Rotterdam als het niet nodig is’. Het RIVM zegt deze uitspraak te rectificeren, omdat zij dit niet oproepen, maar enkel willen benadrukken om afstand te bewaren en drukke plekken te vermijden.

 

Zwaargewonde na schietpartij Zijde Boskoop

Zwaargewonde na schietpartij Zijde Boskoop

Boskoop - In een woning aan de Zijde in Boskoop is afgelopen nacht een persoon zwaargewond geraakt na een schietpartij. Het slachtoffer raakte dusdanig zwaargewond dat hij met een spoedtransport naar het ziekenhuis is gebracht en direct moest worden geopereerd. Voor...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!