woensdag, juli 28, 2021
16 C
Rotterdam
woensdag 28 juli 2021

Herinnering: Vanaf morgen mondkapjesplicht in onder andere Rotterdam

Rotterdam – Vanaf morgen, woensdag 5 augustus, geldt voor delen van Rotterdam en Amsterdam een mondkapjesplicht voor iedereen boven de dertien jaar oud. De nieuwe lokale maatregelen zijn volgend op een nieuwe stijging in het aantal corona-besmettingen in voornamelijk de grote steden.

De mondkapjesplicht geldt in drukke (winkel)gebieden van de centra en dient zowel op straat als in winkels opgevolgd te worden. In Rotterdam zijn dit gebieden als de Coolsingel, Lijnbaan, Meent, rond het Nieuwe Binnenwegplein, maar ook op de markten op het Afrikaanderplein, Binnenrotte, Visserijplein en de winkelcentra Alexandrium en Zuidplein.

De nieuwe regeling gaat vanaf woensdag 5 augustus in en is tussen 06.00 en 22.00 uur van kracht. Het is aan steden zelf hoe hierop gehandhaafd wordt. In Rotterdam heeft burgemeester Aboutaleb namens de veiligheidsregio al aangegeven dat mensen die geen mondkapje dragen, zullen worden aangesproken en indien noodzakelijk beboet zullen worden.

Stijging corona-besmettingen
De nieuwe regels zijn opvolgend aan de recente stijging in het aantal nieuwe corona-besmettingen. In onder andere Rotterdam is deze stijging hoger dan het landelijke gemiddelde. Afgelopen twee weken lag het nieuwe aantal zelfs drie keer zo hoog als de twee weken ervoor en staat daarmee zelfs bovenaan als het gaat om de plaats met meeste nieuwe besmettingen.

RIVM rectificeert uitspraak werkneemster
Ook het RIVM roept op om goed na te denken voor je ergens heen gaat. Susan van den Hof, hoofd van het Centrum voor Epidemiologie en Surveillance bij het RIVM, zei eerder tegenover RTL: ‘Ga niet naar Rotterdam als het niet nodig is’. Het RIVM zegt deze uitspraak te rectificeren, omdat zij dit niet oproepen, maar enkel willen benadrukken om afstand te bewaren en drukke plekken te vermijden.

Related Articles

Gezin overvallen in woning Reigerlaan Capelle aan den IJssel

0
Capelle aan den Ijssel - Een gezin is maandagmorgen vroeg in de ochtend overvallen in...

Toedracht dodelijke schietpartij Valeriusrondeel Capelle aan den IJssel nog een raadsel; Wisam werd eerder mishandeld door broers

0
Capelle aan den IJssel - Het is nog een raadsel waarom de 37-jarige Wisam vrijdagavond...

Man ernstig gewond na mishandeling in Rotterdam-Centrum

0
Rotterdam - Een 30-jarige man is afgelopen zaterdag op zondagnacht zwaargewond geraakt nadat hij is...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Auto raakt paal en slaat over de kop op Rietdekkerweg

Auto raakt paal en slaat over de kop op Rietdekkerweg [...]

Man ernstig gewond door mishandeling op of rond Coolsingel

Man ernstig gewond door mishandeling op of rond Coolsingel [...]

Nieuw middel voor wie geen antistoffen tegen corona aanmaakt

Nieuw middel voor wie geen antistoffen tegen corona aanmaakt [...]

Files door vervanging tramrails Wolphaertsbocht-Pleinweg

Files door vervanging tramrails Wolphaertsbocht-Pleinweg [...]

Ongeval met meerdere auto's in Ketheltunnel; veel files

Ongeval met meerdere auto's in Ketheltunnel; veel files [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
7,999VolgersVolg