maandag, mei 10, 2021
18.2 C
Rotterdam
maandag 10 mei 2021

Herinnering: Vanaf morgen mondkapjesplicht in onder andere Rotterdam

Rotterdam – Vanaf morgen, woensdag 5 augustus, geldt voor delen van Rotterdam en Amsterdam een mondkapjesplicht voor iedereen boven de dertien jaar oud. De nieuwe lokale maatregelen zijn volgend op een nieuwe stijging in het aantal corona-besmettingen in voornamelijk de grote steden.

De mondkapjesplicht geldt in drukke (winkel)gebieden van de centra en dient zowel op straat als in winkels opgevolgd te worden. In Rotterdam zijn dit gebieden als de Coolsingel, Lijnbaan, Meent, rond het Nieuwe Binnenwegplein, maar ook op de markten op het Afrikaanderplein, Binnenrotte, Visserijplein en de winkelcentra Alexandrium en Zuidplein.

De nieuwe regeling gaat vanaf woensdag 5 augustus in en is tussen 06.00 en 22.00 uur van kracht. Het is aan steden zelf hoe hierop gehandhaafd wordt. In Rotterdam heeft burgemeester Aboutaleb namens de veiligheidsregio al aangegeven dat mensen die geen mondkapje dragen, zullen worden aangesproken en indien noodzakelijk beboet zullen worden.

Stijging corona-besmettingen
De nieuwe regels zijn opvolgend aan de recente stijging in het aantal nieuwe corona-besmettingen. In onder andere Rotterdam is deze stijging hoger dan het landelijke gemiddelde. Afgelopen twee weken lag het nieuwe aantal zelfs drie keer zo hoog als de twee weken ervoor en staat daarmee zelfs bovenaan als het gaat om de plaats met meeste nieuwe besmettingen.

RIVM rectificeert uitspraak werkneemster
Ook het RIVM roept op om goed na te denken voor je ergens heen gaat. Susan van den Hof, hoofd van het Centrum voor Epidemiologie en Surveillance bij het RIVM, zei eerder tegenover RTL: ‘Ga niet naar Rotterdam als het niet nodig is’. Het RIVM zegt deze uitspraak te rectificeren, omdat zij dit niet oproepen, maar enkel willen benadrukken om afstand te bewaren en drukke plekken te vermijden.

Related Articles

Brandweer schiet vastgereden ambulance te hulp in Schollebos

0
Capelle a/d IJssel - In het Capelse Schollebos reed een ambulance zich vast in het...

Grote brand in bedrijfspand Raasheerenhoek Zuidland

0
Zuidland - In een bedrijfspand aan de Raadsheerenhoek in Zuidland is maandagmiddag brand uitgebroken. Uit...

Explosie verwoest woningen Westerstraat Sassenheim

0
Sassenheim - Bij een zware explosie in een portiekwoning in  de Westerstraat in Sassenheim is...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Woning in Rotterdam-Charlois beschoten

Woning in Rotterdam-Charlois beschoten [...]

CO2-opslag stap dichterbij door toekenning miljardensubsidie

CO2-opslag stap dichterbij door toekenning miljardensubsidie [...]

Linssen: Feyenoord wil door het vuur gaan voor Advocaat

Linssen: Feyenoord wil door het vuur gaan voor Advocaat [...]

Pratto mogelijk niet meer in actie voor Feyenoord

Pratto mogelijk niet meer in actie voor Feyenoord [...]

Rust heerst rond De Kuip na verloren klassieker tegen Ajax

Rust heerst rond De Kuip na verloren klassieker tegen Ajax [...]

Stay Connected

9,389FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg