Drenkelingen Zevenhuizerplas konden allebei niet zwemmen Nesselande Rotterdam

dinsdag 11 augustus 2020 13:36

Rotterdam – De twee zwemmers die gisteren verdronken konden allebei niet zwemmen, dat schrijf Rijnmond op hun website na bevestiging door meerdere bronnen. Een 7-jarige jongetje kwam in de problemen toen hij in een stuk zonder ballenlijn in het water was. Duikers vonden hem uiteindelijk onder water terug op een stuk waar hij niet meer kon staan. De 25-jarige man kon eveneens niet zwemmen en werd ook gevonden achter de ballenlijn.

De 7-jarige jongen lag in kritieke toestand in het ziekenhuis en vocht  voor zijn leven, hij is alsnog overleden, de 25-jarige man kon niet meer worden gereanimeerd en overleed ter plekke door de verdrinking. Veel badgasten hebben het gruwelijke tafereel gezien, tijdens de zoekactie deden tientallen badgasten een linie maken om de slachtoffers zo snel mogelijk te vinden.

Vorige jaar verdronken er 76 personen in Nederland. Dat waren er 36 minder dan in 2018. Veel slachtoffers zijn vaak personen die nog niet kunnen zwemmen. Zwemmen in oppervlakte water is nog steeds veilig, wel wordt er gewaarschuwd om altijd in onder andere recreatieplassen binnen de boeien lijn te blijven. Daar kan iedereen staan en is het risico op ongelukken veel kleiner.

 

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

Drenkelingen Zevenhuizerplas konden allebei niet zwemmen Nesselande Rotterdam
Schrijver:

 

 

Rotterdam – De twee zwemmers die gisteren verdronken konden allebei niet zwemmen, dat schrijf Rijnmond op hun website na bevestiging door meerdere bronnen. Een 7-jarige jongetje kwam in de problemen toen hij in een stuk zonder ballenlijn in het water was. Duikers vonden hem uiteindelijk onder water terug op een stuk waar hij niet meer kon staan. De 25-jarige man kon eveneens niet zwemmen en werd ook gevonden achter de ballenlijn.

De 7-jarige jongen lag in kritieke toestand in het ziekenhuis en vocht  voor zijn leven, hij is alsnog overleden, de 25-jarige man kon niet meer worden gereanimeerd en overleed ter plekke door de verdrinking. Veel badgasten hebben het gruwelijke tafereel gezien, tijdens de zoekactie deden tientallen badgasten een linie maken om de slachtoffers zo snel mogelijk te vinden.

Vorige jaar verdronken er 76 personen in Nederland. Dat waren er 36 minder dan in 2018. Veel slachtoffers zijn vaak personen die nog niet kunnen zwemmen. Zwemmen in oppervlakte water is nog steeds veilig, wel wordt er gewaarschuwd om altijd in onder andere recreatieplassen binnen de boeien lijn te blijven. Daar kan iedereen staan en is het risico op ongelukken veel kleiner.

 

 

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!