maandag, mei 10, 2021
14.9 C
Rotterdam
maandag 10 mei 2021

Zwemmen in Zevenhuizerplas is nog steeds veilig, maar neem waarschuwingsborden in acht

Zwemmen in de Zevenhuizerplas is nog steeds veilig, ondanks twee ernstige incidenten van afgelopen maandag is er geen sprake van een onveilige situatie voor zwemmers in de recreatieplas. Gisteren overleden een 7-jarig jongetje en een 26-jarige man als gevolg van verdrinking, beide slachtoffers waren buiten de ballen lijn gevonden en konden niet zwemmen.

Het zwemwater maar ook het strandje wordt streng in de gaten gehouden door de gemeente Rotterdam en het waterschap. Ook de Reddingsbrigade houdt een oogje in het zeil en zorgt voor ruim voldoende bezetting gebaseerd op de verwachtte drukte. De bodem langs het strand wordt regelmatig gecontroleerd en waar nodig versterkt en opgespoten. Tot aan de ballenlijn kan je nog prima staan, daarna wordt het al snel dieper.

De verantwoordelijkheid om wel of niet te gaan zwemmen en hoever je wilt gaan ligt bij de zwemmer zelf. Het advies op onder andere de waarschuwingsborden is om niet verder te gaan dan de ballenlijn. Hierna wordt het water al snel veel dieper en liggen er op de bodem diverse waterplanten. Het kan al snel meters diep worden en er kunnen flinke stromingen aanwezig zijn. Hierdoor kan je als zwemmer mogelijk in de problemen komen wanneer je bijvoorbeeld geen zwemdiploma’s hebt.

Zwemmers worden geadviseerd alleen verder te gaan dan de ballenlijn wanneer je een geoefend zwemmer bent, ben je met je kinderen op het strand aanwezig en wil je ze laten spelen ga dan vooral met ze mee of ga zelf ook zo dicht mogelijk aan de waterkant zitten zodat je zelf kunt ingrijpen wanneer het misgaat. Regelmatig zijn er ouders te zien die meer geïnteresseerd zijn op wat er gebeurd op hun smartphone dan wat er in het water gebeurd.

Related Articles

Brandweer schiet vastgereden ambulance te hulp in Schollebos

0
Capelle a/d IJssel - In het Capelse Schollebos reed een ambulance zich vast in het...

Grote brand in bedrijfspand Raasheerenhoek Zuidland

0
Zuidland - In een bedrijfspand aan de Raadsheerenhoek in Zuidland is maandagmiddag brand uitgebroken. Uit...

Explosie verwoest woningen Westerstraat Sassenheim

0
Sassenheim - Bij een zware explosie in een portiekwoning in  de Westerstraat in Sassenheim is...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Woning in Rotterdam-Charlois beschoten

Woning in Rotterdam-Charlois beschoten [...]

CO2-opslag stap dichterbij door toekenning miljardensubsidie

CO2-opslag stap dichterbij door toekenning miljardensubsidie [...]

Linssen: Feyenoord wil door het vuur gaan voor Advocaat

Linssen: Feyenoord wil door het vuur gaan voor Advocaat [...]

Pratto mogelijk niet meer in actie voor Feyenoord

Pratto mogelijk niet meer in actie voor Feyenoord [...]

Rust heerst rond De Kuip na verloren klassieker tegen Ajax

Rust heerst rond De Kuip na verloren klassieker tegen Ajax [...]

Stay Connected

9,389FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg