Zwemmen in Zevenhuizerplas is nog steeds veilig, maar neem waarschuwingsborden in acht

Date:

Deel bericht:

Zwemmen in de Zevenhuizerplas is nog steeds veilig, ondanks twee ernstige incidenten van afgelopen maandag is er geen sprake van een onveilige situatie voor zwemmers in de recreatieplas. Gisteren overleden een 7-jarig jongetje en een 26-jarige man als gevolg van verdrinking, beide slachtoffers waren buiten de ballen lijn gevonden en konden niet zwemmen.

Het zwemwater maar ook het strandje wordt streng in de gaten gehouden door de gemeente Rotterdam en het waterschap. Ook de Reddingsbrigade houdt een oogje in het zeil en zorgt voor ruim voldoende bezetting gebaseerd op de verwachtte drukte. De bodem langs het strand wordt regelmatig gecontroleerd en waar nodig versterkt en opgespoten. Tot aan de ballenlijn kan je nog prima staan, daarna wordt het al snel dieper.

- Advertisement -

De verantwoordelijkheid om wel of niet te gaan zwemmen en hoever je wilt gaan ligt bij de zwemmer zelf. Het advies op onder andere de waarschuwingsborden is om niet verder te gaan dan de ballenlijn. Hierna wordt het water al snel veel dieper en liggen er op de bodem diverse waterplanten. Het kan al snel meters diep worden en er kunnen flinke stromingen aanwezig zijn. Hierdoor kan je als zwemmer mogelijk in de problemen komen wanneer je bijvoorbeeld geen zwemdiploma’s hebt.

Zwemmers worden geadviseerd alleen verder te gaan dan de ballenlijn wanneer je een geoefend zwemmer bent, ben je met je kinderen op het strand aanwezig en wil je ze laten spelen ga dan vooral met ze mee of ga zelf ook zo dicht mogelijk aan de waterkant zitten zodat je zelf kunt ingrijpen wanneer het misgaat. Regelmatig zijn er ouders te zien die meer geïnteresseerd zijn op wat er gebeurd op hun smartphone dan wat er in het water gebeurd.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Man gewond na schietincident in woning Nieuwe Maasstraat Schiedam

Schiedam - Zondagavond 3 maart rond 19.12 uur heeft er een schietincident plaatsgevonden. Het schietincident vond plaats in een...

Automobilist (23) overleden bij ongeval op Abram van Rijckevorselweg in Capelle aan den IJssel (video)

Capelle a/d IJssel - In de nacht van zaterdag op zondag 3 maart is een 23-jarige Rotterdammer komen...

Stoffelijk overschot vermiste man aangetroffen bij woning Noordsingel Rotterdam

Rotterdam - Vrijdag ochtend heeft de politie het stoffelijk overschot van een man aangetroffen bij een woning aan...

Binnenvaartschip met containers vaart tegen Willemsbrug en verliest containers

Rotterdam - Vrijdagochtend om 07:35 uur zijn de hulpdiensten gealarmeerd voor een incident bij de Willemsbrug in Rotterdam....