woensdag, december 8, 2021
4.4 C
Rotterdam
woensdag 8 december 2021

Vier verdachten in zaak dood Robby Klomp; ook vluchtauto gevonden

- advertentie -

Spijkenisse – In het onderzoek naar de dood van Robby Klomp heeft de politie in juli en augustus vier verdachten aangehouden, waarvan twee alweer op vrije voeten zijn. Ook heeft de politie na lang onderzoek de vluchtauto van de mannen gevonden.

Het is maandagavond 23 december als Robby, destijds 44 jaar oud, bij vrienden verblijft. Als hij opmerkt dat later één van zijn vrienden buiten in de problemen komt met andere mensen, wil hij hem te hulp schieten. Er ontstaat op den duur een vechtpartij en er wordt er dan met een voorwerp uitgehaald. Robby wordt neergestoken en overleeft het niet.

Getuigen vertelden hoe vier mannen in een auto waren gesprongen en weg reden, terwijl het slachtoffer met fatale verwondingen achter werd gelaten. De politie startte hierna een groot onderzoek.

Aanhoudingen
Het politieonderzoek duurt uiteindelijk zeven maanden tot er vier verdachten worden aangehouden. In de maand juli worden twee verdachten aangehouden op verdenking van directe betrokkenheid bij de dood van Robby. Dat betreft een 21-jarige man uit Spijkenisse en een 24-jarige Rotterdammer. Beide verdachten zitten nog steeds in voorlopige hechtenis.

In de maand augustus hield de politie vervolgens nog twee verdachten aan. Dat betrof een 27-jarige en een 28-jarige verdachte. Beiden zijn woonachtig in Spijkenisse. Deze twee verdachten zijn respectievelijk donderdag 13 en vrijdag 14 augustus weer in vrijheid gesteld, maar blijven wel verdachten in het onderzoek.

Daarnaast heeft de politie ook de auto, een zwarte Seat Ibiza, weten te achterhalen. Deze is in beslag genomen en er is uitgebreid sporenonderzoek verricht in en op het voertuig.

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,114VolgersVolg
- advertentie -