Vier verdachten in zaak dood Robby Klomp; ook vluchtauto gevonden

Date:

Deel bericht:

Spijkenisse – In het onderzoek naar de dood van Robby Klomp heeft de politie in juli en augustus vier verdachten aangehouden, waarvan twee alweer op vrije voeten zijn. Ook heeft de politie na lang onderzoek de vluchtauto van de mannen gevonden.

Het is maandagavond 23 december als Robby, destijds 44 jaar oud, bij vrienden verblijft. Als hij opmerkt dat later één van zijn vrienden buiten in de problemen komt met andere mensen, wil hij hem te hulp schieten. Er ontstaat op den duur een vechtpartij en er wordt er dan met een voorwerp uitgehaald. Robby wordt neergestoken en overleeft het niet.

- Advertisement -

Getuigen vertelden hoe vier mannen in een auto waren gesprongen en weg reden, terwijl het slachtoffer met fatale verwondingen achter werd gelaten. De politie startte hierna een groot onderzoek.

Aanhoudingen
Het politieonderzoek duurt uiteindelijk zeven maanden tot er vier verdachten worden aangehouden. In de maand juli worden twee verdachten aangehouden op verdenking van directe betrokkenheid bij de dood van Robby. Dat betreft een 21-jarige man uit Spijkenisse en een 24-jarige Rotterdammer. Beide verdachten zitten nog steeds in voorlopige hechtenis.

In de maand augustus hield de politie vervolgens nog twee verdachten aan. Dat betrof een 27-jarige en een 28-jarige verdachte. Beiden zijn woonachtig in Spijkenisse. Deze twee verdachten zijn respectievelijk donderdag 13 en vrijdag 14 augustus weer in vrijheid gesteld, maar blijven wel verdachten in het onderzoek.

Daarnaast heeft de politie ook de auto, een zwarte Seat Ibiza, weten te achterhalen. Deze is in beslag genomen en er is uitgebreid sporenonderzoek verricht in en op het voertuig.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Brand in appartementencomplex Prinsenplein Rotterdam

Rotterdam - Vrijdagmiddag 26 april rond 13.00 uur is er brand uitgebroken in een flatgebouw aan het Prinsenplein...

Man met gebiedsverbod aangehouden na bedreiging kinderen met mes in Spijkenisse

Spijkenisse - De politie heeft woensdag een verwarde 36-jarige man in de wijk Vogelenzang in Spijkenisse aangehouden. De...

Mannen houden personeel onder schot tijdens overval Aelbrechtskade Rotterdam

Rotterdam - De politie is op zoek naar getuigen van een overval op een restaurant aan de Aelbrechtskade...

Vuurwapens en messen van straat na actie preventief fouilleren in Rotterdam-Charlois

Rotterdam - Bij een zogeheten preventief fouilleeractie in Rotterdam Charlois heeft de politie op vrijdag 19 april twee...