zondag, februari 28, 2021

Rotterdammer aangehouden tussen Haagse Relschoppers in Schilderswijk Den Haag

Tussen de verdachten van de rellen in de Haagse Schilderswijk zit een Rotterdammer. Dat heeft justitie afgelopen zaterdagavond aan RTV Rijnmond verklaard. Een woordvoerder kon nog niet vertellen hoe oud de verdachte is.

Deze week liep het in de Schilderswijk in Den Haag flink uit de hand toen honderden hongeren massaal de straat op gingen om onrust te stoken. De politie werd bekogeld en er werd brand gesticht. Daarnaast vonden er tal van kleine vernielingen aan. Een motoragent werd eveneens aangevallen, hij stapte uiteindelijk nadat hij werd ingesloten door een grote groep van honderden jongeren van zijn motor af en zette het op een lopen. Collega’s waren vervolgens snel ter plaatse.

De burgemeester van Den Haag heeft een noodverordening afgekondigd. De arrestanten die niet in de wijk wonen mogen er negentig dagen niet komen. Arrestanten die wel in de wijk wonen mogen tussen 18.00 en 06.00 uur niet op straat komen. Zij krijgen een aangewezen route om toch naar huis te kunnen. Op een later moment wordt of de verdachten die nu vrij zijn gelaten alsnog een boete krijgen.


Foto : Sebastiaan Barel

Related Articles

Vandaag: Eén jaar lang Corona in Nederland

0
Vandaag is het 27 februari 2021. Dit betekent dat COVID-19 of Corona nu precies een...

“Man werpt zichzelf voor rijdende auto’s” Pompenburg Rotterdam

0
Rotterdam - Een man heeft zaterdagavond op de Pompenburg omstreeks 20.15 uur voor flink wat...

Inspectievluchten Eneco met vliegtuigje boven Capelle en Rotterdam

0
Capelle aan den IJssel - Eneco vliegt vanavond met een klein sportvliegtuigje boven Prins Alexander...

1 REACTIE

Comments are closed.

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

RSS Error: A feed could not be found at `https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zuid-holland/rotterdam.xml`; the status code is `403` and content-type is `text/html`

Stay Connected

9,342FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg