zondag, december 5, 2021
3.7 C
Rotterdam
zondag 5 december 2021

Veel politie aanwezig na ongeregeldheden in Rotterdam-Zuid

- advertentie -

Rotterdam –  De politie is woensdagavond in grote getale aanwezig in de omgeving van het Spoorweghavenplein en het Afrikaanderplein. De politie gaat ervan uit om door goed zichtbaar aanwezig te zijn dat de ongeregeldheden van gisterenavond voorkomen kunnen worden. Een aantal jongeren zijn inmiddels gecontroleerd door leden van het Team Parate Eenheid of de aanhoudingseenheid.

Jongeren richten dinsdagavond vernielingen aan door onder andere scooters en auto’s in brand te steken. Zij verzamelden zich vervolgens in een grote groep op de Vuurplaat waarop de groep werd ingesloten, agenten registreerden vervolgens alle namen om de groep uit de anonimiteit te halen. Toen de agenten de straat schoon veegden werd het even een gespannen sfeer. Rond middernacht was het weer rustig in de wijk.

Een man werd aangehouden toen hij bevelen van de politie negeerde

Niet alleen in Rotterdam is het onrustig, ook in Gouda is veel politie op de been. In Amersfoort, Den Haag en Utrecht waren er eveneens ongeregeldheden. Waarom dit precies is ontstaan is niet bekend, vermoedelijk komt het doordat jongeren niet zo veel meer te doen hebben vanwege het coronavirus of zijn ze er gewoon op uit.

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,113VolgersVolg
- advertentie -