donderdag, februari 25, 2021

Demonstranten tegen corona-spoedwet raken slaags met de politie in Den Haag

Den Haag – Vandaag zou er weer gedemonstreerd worden in de Hofstad tegen de corona-spoedwet. Het liep uit op een dag vol confrontaties met meerdere aanhoudingen en gewonden.

De honderd tot tweehonderd demonstranten die naar Den Haag waren afgereisd, wilden hun stem laten horen tegen de spoedwet. Vandaag stond op de agenda van de Tweede Kamer dat er vergaderd zou worden over de wet, maar dit is uiteindelijk niet eens gebeurd. De nieuwe wet moet in de plaats komen van de nog altijd geldende noodverordening die vanwege COVID-19 van kracht is in Nederland.

Demonstranten weigeren aanwijzingen op te volgen
De aangewezen demonstratielocatie was langs de Hofvijver op het Lange Vijverberg. De politie vroeg de demonstranten die op het Plein voor de Tweede Kamer waren verzameld, om zich daarheen te verplaatsen. De actievoerders weigerden gehoor te geven en provoceerde de politie. Het Binnenhof en de Tweede Kamer werden afgezet en op het lange Poten werden enkele agenten belaagd. Ook toen de ME op linie kwam, weigerde een groep om weg te gaan, waarbij stokslagen werden uitgedeeld.

Meerdere schermutselingen door het centrum
Nadat de demonstranten van het Plein waren geveegd, trok een deel naar de aangewezen demonstratielocatie. Een deel van de groep trok door het stadscentrum en ook weer werden onder andere journalisten en agenten lastig gevallen. Bij het verrichten van een aanhouding werden agenten ook weer aangevallen.

Ook op het Lange Vijverberg probeerde de politie een aanhouding te verrichten, maar werd de aanhoudingseenheid belaagd. Hierop heeft de politie de gehele groep ingesloten. Hierna konden er alsnog twee personen worden aangehouden. Na enige tijd vertrok wat overgebleven was van de groep demonstranten en kwam even later de manifestatie tot een einde.

De politie heeft laten weten dat meerdere mensen vandaag zijn aangehouden. Hoeveel dit er in totaal zijn, is vooralsnog niet bekend.

Agent gewond
Bij de schermutselingen die plaats vonden, zijn ook mensen gewond geraakt. Bij de belaging van de aanhoudingseenheid liep een demonstrant door nog onbekende oorzaak een hoofdwond op. Hij werd door ambulancepersoneel en agenten verzorgd. Ook zou bij een van de eerdere confrontaties een agent gewond zijn geraakt. Hoe deze eraan toe is, is niet bekend.

Het Openbaar Ministerie heeft gezegd onderzoek te doen naar de relschoppers van vandaag. Zij zeggen beelden te zullen onderzoeken om de identiteiten van de geweldplegers vast te stellen.

 

Related Articles

Fietser zwaargewond na aanrijding met bestelbus Burgemeester Oudlaan Rotterdam

0
Rotterdam - Een fietser is woensdagmiddag zwaargewond geraakt bij een aanrijding met bestelbus. Het ongeluk...

Brand in wasruimte zorgflat Sinclair Lewisplaats Rotterdam

0
Rotterdam - In een ouderenflat aan de Sinclair Lewisplaats heeft woensdagmiddag korte tijd brand gewoed...

Kindje zwaargewond na aanrijding met auto N474 Krimpenerbosweg Krimpen aan den IJssel

0
Krimpen aan den IJssel - Een kindje op een fiets is woensdagmiddag op de Krimpenerbosweg...

3 REACTIES

  1. […] Afgelopen donderdag werd een zelfde dergelijke demonstratie gehouden. Toen weigerde het merendeel van de demonstranten het Plein te verlaten en naar de toegewezen demonstratielocatie te gaan langs de Hofvijver. De ME na herhaaldelijke vorderingen ingezet worden om de actievoerders in beweging te brengen. Het kwam op meerdere locaties en momenten tot confrontaties tussen actievoerders en de politie. […]

Comments are closed.

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

RSS Error: A feed could not be found at `https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zuid-holland/rotterdam.xml`; the status code is `403` and content-type is `text/html`

Stay Connected

9,342FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg