zondag, november 28, 2021
1.9 C
Rotterdam
zondag 28 november 2021

Stormschades regio Rotterdam-Rijnmond

- advertentie -

Zomerstorm  Francis raast inmiddels over het land en zorgt voor de nodige problemen van overlast. Op meerdere plekken in de regio breken takken af en vallen er bomen om. Hieronder een overzicht van de incidenten.

18:42 Op de Westhavenkade in Vlaardingen waaide op de derde etage een zonnescherm van een woning kapot. De brandweer heeft deze verwijderd.


20:18 Op de Ringdijk in Rotterdam brak een grote tak af van een boom en viel op een fietspad. De brandweer heeft het pad vrijgemaakt zodat fietsers weer konden passeren. De gemeente zal de rest van de boom kappen.


20:48 Bij een zeilschool aan de Krabbeweg in Brielle waren er problemen bij een zeilschool met een boom. De brandweer is ter plaatse gekomen om de situatie te beoordelen. Deze besloot dat het verder veilig was zodat staatsbosbeheer morgen de boom kan verwijderen.


21:31 Op het Bachplein in Schiedam waren er problemen met een glazen plaat van een balkon. De brandweer had een half uur nodig om de plaat te verwijderen.


21:48 Op de Dorpsstraat-Oost in Barendrecht brak een tak van een boom af en lag deels op de weg. De brandweer heeft de tak verwijderd.


21:57 Op de Dijkstelweg in Ouddorp viel een grote boom om, de brandweer is ongeveer een uur bezig geweest met verwijderen van de boom.


22:24 Op het Eliotpad in Rotterdam braken een aantal takken af boven het fietspad. De brandweer heeft kort ter plaatse het één en ander vrijgemaakt en kon al snel weer vertrekken.


22:57 In de Stationsstraat in Maassluis waren problemen ontstaan aan het dak van een pand. De brandweer verwijderde een los geveldeel en kon na ongeveer 45 minuten weer retour kazerne


23:13 Op de Raadhuislaan in Berkel en Rodenrijs is een boom in een tuin omgevallen. De boom kwam op de oprit van de woning terecht en viel deels op een of meerdere auto’s. De schade is aanzienlijk.


 

00:51 Op de Heindijk in Rotterdam is een boom omgevallen, deze zou meerdere voertuigen hebben beschadigd. De brandweer heeft ter plaatse de situatie beoordeeld waarop besloten de rest aan de gemeente over te laten.


00:52 Op de Teldersweg in Rotterdam was een boom omgevallen, voor zover bekend geen schade.


01:19 Op de Kleiweg in Rotterdam brak een grote tak van een boom en kwam op de weg terecht. 10 minuten na de melding had de brandweer de tak al verwijderd.


01:43 Nabij de Frobenstraat in Rotterdam was een grote tak op de bovenleiding van de tram terechtgekomen. De RET is in kennis gesteld en heeft na het stroomloos maken van de leidingen de tak verwijderd.


01:53 Op de Sportsingel in Rotterdam waaide een instabiele boom tegen de gevel van een huis. De brandweer heeft de gevel vrijgemaakt en de rest zal op een later moment worden gekapt.


02:37 Op de Kooysightlaan in Oostvoorne waren meerdere takken van bomen gevallen. De brandweer heeft de grootste takken opgeruimd.


02:40 Op de Stationssingel in Rotterdam waren er problemen met spullen op een dak, de brandweer heeft uiteindelijk besloten dat er een aannemer zal moeten komen om deze vast te leggen.


02:54 Op de Boerhaavelaan in Schiedam viel een grote boom tegen een huis. De boom veroorzaakt verder geen schade waarop besloten is om deze woensdag te verwijderen.


02:57 Op de Favrestraat in Rotterdam viel een boom op drie auto’s. De brandweer heeft de boom verwijderd en de schade lijkt mee te vallen.


03:03 Op de Asmusstraat in Hellevoetsluis blokkeerde een omgevallen boom de rijbaan, de brandweer heeft de boom verwijderd.


03:12 Op de Oosterweg in Ouddorp viel er een boom om en kwam op de rijbaan terecht, de brandweer is vanwege de omvang 1.5 uur bezig geweest om de rijbaan weer vrij te maken.


03:22 Op de Zuidhoek in Rotterdam stond een steiger mogelijk om omvallen, de brandweer heeft de steiger weer vastgezet.


04:01 Op de Jaffadwarsstraat in Rotterdam was een Raam kapot gegaan, de brandweer heeft het raam naar beneden gehaald en bewoners het laten afdichten.


04:12 Op de Colosseumweg in Rotterdam zou een boom over de weg zijn gevallen, nadat de brandweer ter plaatse kwam bleek het niet meer te zijn dan een dikke tak.


04:13 Op de van Adrichemweg in Rotterdam viel een flinke boom over de rijbaan, de rijbaan is vrijgemaakt door de brandweer.


04:33 Op de Boompjes in Rotterdam waren er problemen met een steiger, de brandweer heeft de situatie snel veilig kunnen stellen.


04:40 Op de Vrijenburglaan in Barendrecht is boom op de rijbaan terecht gekomen. De brandweer heeft de boom verwijderd.


 

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,111VolgersVolg
- advertentie -