30-jarige Rotterdammer aangehouden voor illegaal verhuren voertuigen via social media

Date:

Deel bericht:

Breda / Rotterdam – Een 30-jarige man uit Rotterdam werd woensdag 26 augustus aangehouden op verdenking van witwassen. Uit onderzoek bleek dat de man een illegaal verhuurbedrijf was gestart en zijn diensten via sociale media aanbood.

De politie kwam de man op het spoor nadat er begin augustus een achtervolging plaatsvond in Breda. Een motorrijder probeerde daar toen tevergeefs met hoge snelheid aan de agenten te ontkomen.

- Advertisement -

Deze motorrijder, die niet in het bezit van een geldig rijbewijs bleek te zijn, verklaarde dat hij de motorfiets had gehuurd bij een bedrijf in Rotterdam. Niet veel later kwam dit verhuurbedrijf ook bij andere verkeerscontroles naar voren. Naar dit bedrijf deed de politie vervolgens onderzoek.

Verhuurdiensten via social media
Uit het politieonderzoek bleek dat de verhuurder van de motorfiets meerdere voertuigen op zijn naam had staan. Dit betroffen zowel motorfietsen als auto’s. Via sociale media bracht de man de verhuurdiensten onder de aandacht.

Uit het onderzoek werd duidelijk dat zijn verhuurbedrijf niet officieel ingeschreven stond. De 30-jarige verdachte werd hierop afgelopen woensdag aangehouden. Een vermogen van 87.000 euro en vier voertuigen met een waarde van ongeveer 40.000 euro zijn direct in beslag genomen. Zijn andere auto’s en motoren die niet aanwezig waren, worden bij aantreffen ook in beslag genomen.

De illegaal verhuurde voertuigen zijn mogelijk gebruikt bij criminele activiteiten. Hier doet de politie aanvullend onderzoek naar. De verdachte zit vast voor verder verhoor.


Bron foto’s: Politie

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Mannen houden personeel onder schot tijdens overval Aelbrechtskade Rotterdam

Rotterdam - De politie is op zoek naar getuigen van een overval op een restaurant aan de Aelbrechtskade...

Vuurwapens en messen van straat na actie preventief fouilleren in Rotterdam-Charlois

Rotterdam - Bij een zogeheten preventief fouilleeractie in Rotterdam Charlois heeft de politie op vrijdag 19 april twee...

Meerdere auto’s beschadigd na ongeval Strevelsweg Rotterdam

Rotterdam - Woensdagmiddag 24 april heeft een bestuurder een flinke ravage veroorzaakt met zijn voertuig. De bestuurder is door...

Uitslaande flatbrand aan Arrheniusweg in Rotterdam

Rotterdam - Woensdagochtend 24 april is een uitslaande brand uitgebroken in een flat aan de Arrheniusweg. Mede omdat...