Mondkapje vanaf maandag niet meer verplicht in Rotterdam

vrijdag 28 augustus 2020 16:56

Rotterdam – Het dragen van een mondkapje op drukke plaatsen in Rotterdam is vanaf aankomende maandag niet meer verplicht.

Om de verspreiding van het virus tegen te gaan, werd op drukke plekken, zoals verschillende markten en winkelgebieden, het dragen van een mondkapje verplicht. De bedoeling was om te kijken of dit een goed alternatief was op drukke gebieden, waar het anderhalve meter afstand houden niet meer mogelijk was. Het niet dragen kon een boete opleveren.

Nu een maand na de invoering, wordt deze maatregel geschrapt. Waarom is niet bekend, maar over een week komt de gemeente wel met een evaluatie van de proef.

 

0 reacties

Mondkapje vanaf maandag niet meer verplicht in Rotterdam
Schrijver:

 

 

Rotterdam – Het dragen van een mondkapje op drukke plaatsen in Rotterdam is vanaf aankomende maandag niet meer verplicht.

Om de verspreiding van het virus tegen te gaan, werd op drukke plekken, zoals verschillende markten en winkelgebieden, het dragen van een mondkapje verplicht. De bedoeling was om te kijken of dit een goed alternatief was op drukke gebieden, waar het anderhalve meter afstand houden niet meer mogelijk was. Het niet dragen kon een boete opleveren.

Nu een maand na de invoering, wordt deze maatregel geschrapt. Waarom is niet bekend, maar over een week komt de gemeente wel met een evaluatie van de proef.

 

Flinke brand verwoest schuur Curcumastraat Hoogvliet

Flinke brand verwoest schuur Curcumastraat Hoogvliet

Hoogvliet - Een flinke brand heeft donderdagavond een schuur van een woning aan de Curcumastraat in Hoogvliet volledig verwoest. Vlakbij de schuur stond een patatkraam met meerdere gasflessen. De brandweer liet vervolgens een extra blusvoertuig ter plaatse komen. De...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!