woensdag, december 8, 2021
4.4 C
Rotterdam
woensdag 8 december 2021

Politie gaat hardrijders aanpakken met nieuwe radarwagens

- advertentie -

Landelijk – De politie wil meer inzetten op de aanpak van hardrijders. Daarom wordt er geïnvesteerd in nieuwe onopvallende radarwagens, die hardrijders automatisch gaan bekeuren.

Het idee is om over twee jaar vijftig tot honderd van deze radarwagens door het hele land te hebben rijden. Deze auto’s kunnen al rijdend snelheidsduivels in beide rijrichtingen meten en automatisch bekeuren als zij de snelheid overtreden. Daardoor kunnen deze automobilisten worden aangepakt, zonder dat ze aan de kant hoeven worden gezet.

Volgens hoofd infrastructuur bij de politie, Egbert-Jan van Hasselt, is het overschrijden van de maximum snelheid nog altijd een van de belangrijkste oorzaken van verkeersongevallen.Met name op provinciale en gemeentelijke wegen vinden de meeste fatale verkeersongevallen plaats. De nieuwe auto’s zullen daarom voornamelijk daar ingezet worden.

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,114VolgersVolg
- advertentie -