Politie gaat hardrijders aanpakken met nieuwe radarwagens

vrijdag 28 augustus 2020 21:13

Landelijk – De politie wil meer inzetten op de aanpak van hardrijders. Daarom wordt er geïnvesteerd in nieuwe onopvallende radarwagens, die hardrijders automatisch gaan bekeuren.

Het idee is om over twee jaar vijftig tot honderd van deze radarwagens door het hele land te hebben rijden. Deze auto’s kunnen al rijdend snelheidsduivels in beide rijrichtingen meten en automatisch bekeuren als zij de snelheid overtreden. Daardoor kunnen deze automobilisten worden aangepakt, zonder dat ze aan de kant hoeven worden gezet.

Volgens hoofd infrastructuur bij de politie, Egbert-Jan van Hasselt, is het overschrijden van de maximum snelheid nog altijd een van de belangrijkste oorzaken van verkeersongevallen.Met name op provinciale en gemeentelijke wegen vinden de meeste fatale verkeersongevallen plaats. De nieuwe auto’s zullen daarom voornamelijk daar ingezet worden.

 

0 reacties

Politie gaat hardrijders aanpakken met nieuwe radarwagens
Schrijver:

 

 

Landelijk – De politie wil meer inzetten op de aanpak van hardrijders. Daarom wordt er geïnvesteerd in nieuwe onopvallende radarwagens, die hardrijders automatisch gaan bekeuren.

Het idee is om over twee jaar vijftig tot honderd van deze radarwagens door het hele land te hebben rijden. Deze auto’s kunnen al rijdend snelheidsduivels in beide rijrichtingen meten en automatisch bekeuren als zij de snelheid overtreden. Daardoor kunnen deze automobilisten worden aangepakt, zonder dat ze aan de kant hoeven worden gezet.

Volgens hoofd infrastructuur bij de politie, Egbert-Jan van Hasselt, is het overschrijden van de maximum snelheid nog altijd een van de belangrijkste oorzaken van verkeersongevallen.Met name op provinciale en gemeentelijke wegen vinden de meeste fatale verkeersongevallen plaats. De nieuwe auto’s zullen daarom voornamelijk daar ingezet worden.

 

Zwaargewonde na schietpartij Zijde Boskoop

Zwaargewonde na schietpartij Zijde Boskoop

Boskoop - In een woning aan de Zijde in Boskoop is afgelopen nacht een persoon zwaargewond geraakt na een schietpartij. Het slachtoffer raakte dusdanig zwaargewond dat hij met een spoedtransport naar het ziekenhuis is gebracht en direct moest worden geopereerd. Voor...

Auto in brand gestoken Putselaan Rotterdam

Auto in brand gestoken Putselaan Rotterdam

Rotterdam - Op de Putselaan heeft in de nacht van zaterdag op zondag een auto in brand gestaan. Bij aankomst van de brandweer stond de gehele auto al in brand en was er geen redden meer aan. De brandweer had het vuur uiteindelijk snel onder controle. De politie heeft...

Politie rijdt auto klem bij afrit A20 Moordrecht

Politie rijdt auto klem bij afrit A20 Moordrecht

Moordrecht - Politieagenten hebben zaterdagmorgen een auto klemgereden op de afrit bij Moordrecht. Bij de politie was een melding binnengekomen dat de bestuurder op de A13 een vuurwapen zou hebben laten zien aan een andere bestuurder.  De politie hield op de afrit een...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!