Persfotograaf belaagd bij woningbrand Berenplaat Spijkenisse

dinsdag 1 september 2020 22:23

Spijkenisse – Een persfotograaf is dinsdagmiddag tijdens zijn werkzaamheden belaagd door de bewoonster en een andere omwonende van een woning aan de Berenplaat in Spijkenisse. De bewoonster eiste dat de persfotograaf zijn werkzaamheden zou staken omdat ze niet wilde dat haar huis op de foto kwam. De persfotograaf is echter een erkende journalist en was voor diverse media een beeldverslag aan het  maken van een brand in een schuurtje.

Nadat de persfotograaf werd aangesproken sommeerde hij de bewoonster om in ieder geval de 1,5 meter afstand te houden. Nadat het meerdere keren was verzocht werd de bewoonster boos en viel de persfotograaf aan. Hij moest zich eigen afweren om niet gewond te raken en om zijn spullen te beschermen. De vrouw werd daarna door brandweerpersoneel tot bedaren gebracht.

De betrokken persfotograaf is geschrokken van het incident en heeft Persveilig ingeschakeld om aangifte te gaan doen. Zijn horloge is kapot en de werkzaamheden zijn belemmerd, journalisten moeten in Nederland vrij verslaggeving kunnen doen, hoe vervelend het ook is maar ook van 112-incidenten. Journalisten hebben daarnaast dezelfde beschermde status als een ambtenaar in functie. Straffen die worden opgelegd worden dan ook verhoogd.

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

Persfotograaf belaagd bij woningbrand Berenplaat Spijkenisse
Schrijver:

 

 

Spijkenisse – Een persfotograaf is dinsdagmiddag tijdens zijn werkzaamheden belaagd door de bewoonster en een andere omwonende van een woning aan de Berenplaat in Spijkenisse. De bewoonster eiste dat de persfotograaf zijn werkzaamheden zou staken omdat ze niet wilde dat haar huis op de foto kwam. De persfotograaf is echter een erkende journalist en was voor diverse media een beeldverslag aan het  maken van een brand in een schuurtje.

Nadat de persfotograaf werd aangesproken sommeerde hij de bewoonster om in ieder geval de 1,5 meter afstand te houden. Nadat het meerdere keren was verzocht werd de bewoonster boos en viel de persfotograaf aan. Hij moest zich eigen afweren om niet gewond te raken en om zijn spullen te beschermen. De vrouw werd daarna door brandweerpersoneel tot bedaren gebracht.

De betrokken persfotograaf is geschrokken van het incident en heeft Persveilig ingeschakeld om aangifte te gaan doen. Zijn horloge is kapot en de werkzaamheden zijn belemmerd, journalisten moeten in Nederland vrij verslaggeving kunnen doen, hoe vervelend het ook is maar ook van 112-incidenten. Journalisten hebben daarnaast dezelfde beschermde status als een ambtenaar in functie. Straffen die worden opgelegd worden dan ook verhoogd.

 

Zwaargewonde na schietpartij Zijde Boskoop

Zwaargewonde na schietpartij Zijde Boskoop

Boskoop - In een woning aan de Zijde in Boskoop is afgelopen nacht een persoon zwaargewond geraakt na een schietpartij. Het slachtoffer raakte dusdanig zwaargewond dat hij met een spoedtransport naar het ziekenhuis is gebracht en direct moest worden geopereerd. Voor...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!