Persfotograaf belaagd bij woningbrand Berenplaat Spijkenisse

Date:

Deel bericht:

Spijkenisse – Een persfotograaf is dinsdagmiddag tijdens zijn werkzaamheden belaagd door de bewoonster en een andere omwonende van een woning aan de Berenplaat in Spijkenisse. De bewoonster eiste dat de persfotograaf zijn werkzaamheden zou staken omdat ze niet wilde dat haar huis op de foto kwam. De persfotograaf is echter een erkende journalist en was voor diverse media een beeldverslag aan het  maken van een brand in een schuurtje.

Nadat de persfotograaf werd aangesproken sommeerde hij de bewoonster om in ieder geval de 1,5 meter afstand te houden. Nadat het meerdere keren was verzocht werd de bewoonster boos en viel de persfotograaf aan. Hij moest zich eigen afweren om niet gewond te raken en om zijn spullen te beschermen. De vrouw werd daarna door brandweerpersoneel tot bedaren gebracht.

- Advertisement -

De betrokken persfotograaf is geschrokken van het incident en heeft Persveilig ingeschakeld om aangifte te gaan doen. Zijn horloge is kapot en de werkzaamheden zijn belemmerd, journalisten moeten in Nederland vrij verslaggeving kunnen doen, hoe vervelend het ook is maar ook van 112-incidenten. Journalisten hebben daarnaast dezelfde beschermde status als een ambtenaar in functie. Straffen die worden opgelegd worden dan ook verhoogd.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Woningen ontruimd door brand tegen geval Korte Vest Gouda

Gouda - Donderdagmorgen rond 06.00 uur zijn zes woningen ontruimd door een brand tegen de gevel. Op de...

Vrouw onder invloed rijdt op verkeersbord en word aangehouden De Kreek Spijkenisse

Spijkenisse - Woensdagmiddag 27 maart rond 17.43 uur heeft er een eenzijdig ongeval plaatsgevonden. De ongeval gebeurde op het...

Wandelaar valt in sloot in Ridderkerk

Ridderkerk - Woensdagochtend 27 maart rond 12.00 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden waar een wandelaar op een...

Bestuurder van bestelbus schept fietster bij uitrijden parkeervak, vrouw gewond Grote Visserijstraat Rotterdam

Rotterdam - Dinsdagmiddag 26 maart rond 17.00 uur heeft er op de Grote Visserijstraat in Rotterdam een ongeval...