Demonstratie tegen Corona-maatregelen in Den Haag beëindigd

vrijdag 4 september 2020 16:43

Den Haag – Vrijdag 4 september heeft de Haagse burgemeester Jan van Zanen een anti-coronademonstratie moeten beëindigen, nadat demonstranten zich niet aan de afspraken hielden. Het kwam wederom tot een confrontatie met de politie en er zijn meerdere aanhoudingen verricht.

De aangemelde demonstratie kreeg toestemming van de gemeente om op het Malieveld bijeen te komen. In de ochtend kwam een kleine groep ook op het Plein bijeen, waar zij na enige tijd werden gevraagd te vertrekken naar het Malieveld. Daar kwamen uiteindelijk zo’n tweehonderd actievoerders bij elkaar.

Er leek geen concrete planning voor de demonstratie, maar in de middag namen enkele demonstranten het woord door middel van een megafoon en toonden hun onvrede over de corona-maatregelen en de spoedwet. Daarna riepen zij mensen op om te gaan lopen. De stoet liep een ronde over het Malieveld en wilde hierna door naar de binnenstad.

Meerdere waarschuwingen van de politie sloegen de demonstranten in de wind en ondanks een linie van agenten, wilden zij doorlopen. Op de weg naast het Malieveld kwam het even tot een confrontatie waar de nodige slagen werden uitgedeeld. Twee mensen werden aangehouden, waaronder een man die een agent op een fiets van achteren had getrapt.

Tekst loopt verder onder foto

Omsingeld op Malieveld
De groep werd teruggedreven naar het Malieveld. Een groot gedeelte van de groep probeerde via een omweg het veld te verlaten en alsnog naar de binnenstad te lopen, maar agenten hadden het veld omsingeld. De groep werd ingesloten, waarna nog enkele personen werden aangehouden. Volgens de politie zijn gedurende de dag in totaal acht personen aangehouden.

Na enige tijd werd omgeroepen dat de burgemeester de demonstratie had beëindigd, waarna de groep mocht vertrekken richting Centraal Station. Ook hier probeerden actievoerders via omliggende wegen de binnenstad te bereiken, maar ook deze waren afgezet door de politie. De groep viel hierna uiteen en de manifestatie kwam definitief tot een einde.

 

0 reacties

Demonstratie tegen Corona-maatregelen in Den Haag beëindigd
Schrijver:

 

 

Den Haag – Vrijdag 4 september heeft de Haagse burgemeester Jan van Zanen een anti-coronademonstratie moeten beëindigen, nadat demonstranten zich niet aan de afspraken hielden. Het kwam wederom tot een confrontatie met de politie en er zijn meerdere aanhoudingen verricht.

De aangemelde demonstratie kreeg toestemming van de gemeente om op het Malieveld bijeen te komen. In de ochtend kwam een kleine groep ook op het Plein bijeen, waar zij na enige tijd werden gevraagd te vertrekken naar het Malieveld. Daar kwamen uiteindelijk zo’n tweehonderd actievoerders bij elkaar.

Er leek geen concrete planning voor de demonstratie, maar in de middag namen enkele demonstranten het woord door middel van een megafoon en toonden hun onvrede over de corona-maatregelen en de spoedwet. Daarna riepen zij mensen op om te gaan lopen. De stoet liep een ronde over het Malieveld en wilde hierna door naar de binnenstad.

Meerdere waarschuwingen van de politie sloegen de demonstranten in de wind en ondanks een linie van agenten, wilden zij doorlopen. Op de weg naast het Malieveld kwam het even tot een confrontatie waar de nodige slagen werden uitgedeeld. Twee mensen werden aangehouden, waaronder een man die een agent op een fiets van achteren had getrapt.

Tekst loopt verder onder foto

Omsingeld op Malieveld
De groep werd teruggedreven naar het Malieveld. Een groot gedeelte van de groep probeerde via een omweg het veld te verlaten en alsnog naar de binnenstad te lopen, maar agenten hadden het veld omsingeld. De groep werd ingesloten, waarna nog enkele personen werden aangehouden. Volgens de politie zijn gedurende de dag in totaal acht personen aangehouden.

Na enige tijd werd omgeroepen dat de burgemeester de demonstratie had beëindigd, waarna de groep mocht vertrekken richting Centraal Station. Ook hier probeerden actievoerders via omliggende wegen de binnenstad te bereiken, maar ook deze waren afgezet door de politie. De groep viel hierna uiteen en de manifestatie kwam definitief tot een einde.

 

Wederom ongeval op motorcrossbaan Bleiswijk

Wederom ongeval op motorcrossbaan Bleiswijk

Bleiswijk - Op de motorcrossbaan in Bleiswijk is wederom een motorcrosser gewond geraakt. De crosser ging onderuit en heeft daarbij dusdanige verwondingen opgelopen dat de brandweer ter plaatse moest komen voor tilassistentie. Het slachtoffer moet met een bergingsbak...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!