Bejaarde Rotterdamse beroofd van eigen trouwring en trouwring overleden echtgenoot bij babbeltruc

maandag 7 september 2020 17:58

Rotterdam – Afgelopen weekend werden twee bejaarde vrouwen in Rotterdam slachtoffer van een babbeltruc. Het vermoeden bestaat dat in beide gevallen dezelfde dader erachter zit.

Zaterdagavond 5 september rond 18.00 uur lukte het een vrouw om binnen te komen bij een oudere mevrouw aan de Kromme Hagen. In de huiskamer hebben de twee ruim een half uur met elkaar gesproken over van alles en nog wat. Tijdens het handen schudden zijn waarschijnlijk de drie ringen van de mevrouw gestolen. Het gaat om een gouden ring met drie diamantjes – haar trouwring -, een gladde gouden trouwring van haar overleden man en een witgouden ring met drie steentjes erin. Toen de oplichtster weg ging, merkte de vrouw dat ze de ringen miste, waarna ze haar buren waarschuwde.

Kort daarna, rond 18.30 uur, herhaalde dit voorval zich op een ander nummer op de Kromme Hagen. Een zogenaamde verpleegster kwam testen doen bij de oudere, slechtziende bewoonster. Ze is in een stoel neergezet waardoor er een tweede verdachte ongemerkt de woning binnen kon komen om de boel te doorzoeken. Later kwam de echte thuishulp, waardoor de babbeltruc van de vorige duidelijk werd. Gelukkig was er niets weggenomen, maar ook bij deze bejaarde zit de schrik er goed in.

Getuigen gezocht
De politie in Rotterdam-Zuid is een onderzoek gestart en hoopt dat mensen in de omgeving iets is opgevallen. Kent u de vrouw met donker haar van rond de 35 jaar en rond de 1.60m lang? Of heeft u andere informatie, of wellicht camerabeelden, en heeft u nog niet met de politie gesproken? Neem dan contact op via 0900-8844. Anoniem tips melden kan ook via de website van Meld Misdaad Anoniem of op 0800-7000.


Bron foto: Politie

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bejaarde Rotterdamse beroofd van eigen trouwring en trouwring overleden echtgenoot bij babbeltruc
Schrijver:

 

 

Rotterdam – Afgelopen weekend werden twee bejaarde vrouwen in Rotterdam slachtoffer van een babbeltruc. Het vermoeden bestaat dat in beide gevallen dezelfde dader erachter zit.

Zaterdagavond 5 september rond 18.00 uur lukte het een vrouw om binnen te komen bij een oudere mevrouw aan de Kromme Hagen. In de huiskamer hebben de twee ruim een half uur met elkaar gesproken over van alles en nog wat. Tijdens het handen schudden zijn waarschijnlijk de drie ringen van de mevrouw gestolen. Het gaat om een gouden ring met drie diamantjes – haar trouwring -, een gladde gouden trouwring van haar overleden man en een witgouden ring met drie steentjes erin. Toen de oplichtster weg ging, merkte de vrouw dat ze de ringen miste, waarna ze haar buren waarschuwde.

Kort daarna, rond 18.30 uur, herhaalde dit voorval zich op een ander nummer op de Kromme Hagen. Een zogenaamde verpleegster kwam testen doen bij de oudere, slechtziende bewoonster. Ze is in een stoel neergezet waardoor er een tweede verdachte ongemerkt de woning binnen kon komen om de boel te doorzoeken. Later kwam de echte thuishulp, waardoor de babbeltruc van de vorige duidelijk werd. Gelukkig was er niets weggenomen, maar ook bij deze bejaarde zit de schrik er goed in.

Getuigen gezocht
De politie in Rotterdam-Zuid is een onderzoek gestart en hoopt dat mensen in de omgeving iets is opgevallen. Kent u de vrouw met donker haar van rond de 35 jaar en rond de 1.60m lang? Of heeft u andere informatie, of wellicht camerabeelden, en heeft u nog niet met de politie gesproken? Neem dan contact op via 0900-8844. Anoniem tips melden kan ook via de website van Meld Misdaad Anoniem of op 0800-7000.


Bron foto: Politie

 

Woning overvallen op Dr. de Visserstraat in Rotterdam

Woning overvallen op Dr. de Visserstraat in Rotterdam

Rotterdam - Donderdagavond 17 september zijn een moeder en haar twee kinderen in haar woning aan de Dr. de Visserstraat in Rotterdam overvallen door twee gewapende mannen. Even voor elf uur 's avonds werd de politie gealarmeerd voor een overval in een woning. Twee...

Dode na schietpartij Parallelweg Rotterdam

Dode na schietpartij Parallelweg Rotterdam

Rotterdam - In een auto aan de Parallelweg in Rotterdam is woensdagavond een man met een schotwond aangetroffen. Zijn verwondingen waren zo ernstig dat hij ondanks reanimatiepogingen is overleden. Hulpverleners werden naar het adres gestuurd vanwege een reanimatie en...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!