Bejaarde Rotterdamse beroofd van eigen trouwring en trouwring overleden echtgenoot bij babbeltruc

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Afgelopen weekend werden twee bejaarde vrouwen in Rotterdam slachtoffer van een babbeltruc. Het vermoeden bestaat dat in beide gevallen dezelfde dader erachter zit.

Zaterdagavond 5 september rond 18.00 uur lukte het een vrouw om binnen te komen bij een oudere mevrouw aan de Kromme Hagen. In de huiskamer hebben de twee ruim een half uur met elkaar gesproken over van alles en nog wat. Tijdens het handen schudden zijn waarschijnlijk de drie ringen van de mevrouw gestolen. Het gaat om een gouden ring met drie diamantjes – haar trouwring -, een gladde gouden trouwring van haar overleden man en een witgouden ring met drie steentjes erin. Toen de oplichtster weg ging, merkte de vrouw dat ze de ringen miste, waarna ze haar buren waarschuwde.

- Advertisement -

Kort daarna, rond 18.30 uur, herhaalde dit voorval zich op een ander nummer op de Kromme Hagen. Een zogenaamde verpleegster kwam testen doen bij de oudere, slechtziende bewoonster. Ze is in een stoel neergezet waardoor er een tweede verdachte ongemerkt de woning binnen kon komen om de boel te doorzoeken. Later kwam de echte thuishulp, waardoor de babbeltruc van de vorige duidelijk werd. Gelukkig was er niets weggenomen, maar ook bij deze bejaarde zit de schrik er goed in.

Getuigen gezocht
De politie in Rotterdam-Zuid is een onderzoek gestart en hoopt dat mensen in de omgeving iets is opgevallen. Kent u de vrouw met donker haar van rond de 35 jaar en rond de 1.60m lang? Of heeft u andere informatie, of wellicht camerabeelden, en heeft u nog niet met de politie gesproken? Neem dan contact op via 0900-8844. Anoniem tips melden kan ook via de website van Meld Misdaad Anoniem of op 0800-7000.


Bron foto: Politie

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Mannen houden personeel onder schot tijdens overval Aelbrechtskade Rotterdam

Rotterdam - De politie is op zoek naar getuigen van een overval op een restaurant aan de Aelbrechtskade...

Vuurwapens en messen van straat na actie preventief fouilleren in Rotterdam-Charlois

Rotterdam - Bij een zogeheten preventief fouilleeractie in Rotterdam Charlois heeft de politie op vrijdag 19 april twee...

Meerdere auto’s beschadigd na ongeval Strevelsweg Rotterdam

Rotterdam - Woensdagmiddag 24 april heeft een bestuurder een flinke ravage veroorzaakt met zijn voertuig. De bestuurder is door...

Uitslaande flatbrand aan Arrheniusweg in Rotterdam

Rotterdam - Woensdagochtend 24 april is een uitslaande brand uitgebroken in een flat aan de Arrheniusweg. Mede omdat...