maandag, maart 1, 2021

Rotterdammer grijpt in bij mishandeling en wordt achterna gezeten met mes

Rotterdam – Een heldhaftig optreden van een Rotterdammer loopt uit op een nachtmerrie als een gewapende man zijn woede zich op hem vestigt in plaats van zijn initiële slachtoffer. Uiteindelijk heeft een douanier zijn vuurwapen moeten gebruiken om de verdachte te kunnen bedaren.

Maandagmiddag 7 september ging een 37-jarige Rotterdammer even na vijf uur boodschappen doen bij een supermarkt aan de Hesseplaats. Binnen zag hij hoe een man een oudere klant mishandelde. In tegenstelling tot andere klanten en personeel, wierp de man zich op de dader, waardoor het oudere slachtoffer kon ontsnappen.

De dader wist zich echter los te rukken en richtte zich daarna op zijn belager. De 37-jarige Rotterdammer vluchtte de winkel uit, achtervolgd door de man die inmiddels een mes in zijn hand had. Verbaal dreigde hij daarmee de vluchtende Rotterdammer neer te steken.

De man probeerde in alle macht uit handen van de gewapende verdachte te blijven. Zodra hij een Douanewagen zag rijden, hield hij deze staande voor hulp. De douanemedewerker aarzelde geen moment, liet de Rotterdammer instappen en reed direct naar de dader toe.

De dader richtte nu zijn woede op het busje van de Douane en sloeg met zijn mes op de zijruit. De douanier stapte uit en trok zijn vuurwapen. Met het wapen op zich gericht en de douanier op hem inpratend, werd de verdachte kalmer. Hij wist hem aan de praat te houden tot agenten arriveerden die de man arresteerden.

De reden van dit explosieve gedrag is nog niet bekend. De man zich vast en wordt gehoord. Waarom hij ook de oudere klant in de supermarkt mishandelde, is eveneens onbekend en wordt onderzocht.


Bron foto: Archief

Related Articles

Melding schietpartij blijkt vals Hietkamp Rotterdam

0
Rotterdam - Politieagenten rukten maandagavond uit voor een melding van een schietpartij naar de Hietkamp...

Natte voetsporen leiden agenten naar gevluchte drugshandelaren na te water raken auto in Gouda.

0
Gouda - De politie heeft zondag 28 februari drie verdachten van drugshandel aangehouden, na het...

Twee verdachten uit Maassluis en Brielle aangehouden voor reeks inbraken

0
Maassluis, Brielle - Op maandagochtend 1 maart heeft de politie een 21-jarige man uit Maassluis...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

RSS Error: A feed could not be found at `https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zuid-holland/rotterdam.xml`; the status code is `403` and content-type is `text/html`

Stay Connected

9,342FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg