Coronacrisis in Diergaarde Blijdorp, kwart personeel ontslagen

woensdag 9 september 2020 19:28

Rotterdam – De coronacrisis slaat hard toe in diergaarde Blijdorp, een kwart van het personeel moet het park gaan verlaten om de continuïteit te waarborgen. Het park heeft ongeveer 180 mensen in dienst. Dit heeft de dierentuin woensdag bekend gemaakt, de directeur Eric van Zevenbergen spreekt van een pijnlijke maar noodzakelijke ingreep.

Vanwege het coronavirus mag het park slechts een beperkt aantal bezoekers binnenlaten. Een eerder gepresenteerd plan voor uitbreiding en verbouwingen gaan de ijskast in, het park moet zich nu volop focussen op lijfsbehoud.

De diergaarde verwacht dat de meeste ontslagen zullen vallen onder personeelsleden die in contact zijn met bezoekers. Dit zijn bijvoorbeeld kassa- en restaurant medewerkers.

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

Coronacrisis in Diergaarde Blijdorp, kwart personeel ontslagen
Schrijver:

 

 

Rotterdam – De coronacrisis slaat hard toe in diergaarde Blijdorp, een kwart van het personeel moet het park gaan verlaten om de continuïteit te waarborgen. Het park heeft ongeveer 180 mensen in dienst. Dit heeft de dierentuin woensdag bekend gemaakt, de directeur Eric van Zevenbergen spreekt van een pijnlijke maar noodzakelijke ingreep.

Vanwege het coronavirus mag het park slechts een beperkt aantal bezoekers binnenlaten. Een eerder gepresenteerd plan voor uitbreiding en verbouwingen gaan de ijskast in, het park moet zich nu volop focussen op lijfsbehoud.

De diergaarde verwacht dat de meeste ontslagen zullen vallen onder personeelsleden die in contact zijn met bezoekers. Dit zijn bijvoorbeeld kassa- en restaurant medewerkers.

 

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!