zaterdag, november 27, 2021
2.9 C
Rotterdam
zaterdag 27 november 2021

Vrachtwagenchauffeur verdacht van veroorzaken dodelijk ongeval op Jacques Dutilhweg maart 2019

- advertentie -

Rotterdam – De vrachtwagenchauffeur die maart vorig jaar op hoge snelheid een auto ramde op de afrit A16/Jacques Dutilhweg in Rotterdam, wordt door justitie verdacht van het veroorzaken van een dodelijk ongeval.

Het ongeval vond plaats op 11 maart rond 22.00 uur. De tankwagen nam de afslag van de Rijksweg en ramde op volle vaart een auto die voor het rode verkeerslicht onder aan de afrit stond te wachten. Door de grote vaart zijn beide voertuigen door de berm, over de sloot en aan de andere kant van de weg beland. De personenauto kwam onder de vrachtwagen en de 21-jarige automobilist uit Rotterdam kwam te overlijden.

Hypo vermoedelijk oorzaak ongeval
Politie heeft laten weten het onderzoek naar het ongeluk te hebben afgerond. Er zou geen mechanisch probleem zijn geweest met de vrachtwagen wat de oorzaak zou kunnen zijn geweest voor het ongeval. Er wordt vermoed dat de chauffeur een hypo heeft gekregen ten gevolge aan diens suikerziekte. Door de onwelwording zou hij geen controle meer hebben gehad over de vrachtwagen.

Oud-collega’s bevestigden aan RTV Rijnmond dat de man lijdt aan suikerziekte en vaker onwel is geworden daardoor. Zij noemen het onbegrijpelijk dat de man nog mocht werken als chauffeur. De werkgevers daarentegen verklaarden dat alle papieren in orde waren. Inmiddels is wel bekend dat de man niet meer werkt bij zijn toenmalige werkgever.

Wanneer de zaak van justitie precies aanvangt, is niet bekend. Tijdens het onderzoek zal worden gekeken in hoeverre de suikerziekte ten grondslag lag aan het ongeval.

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,109VolgersVolg
- advertentie -