Agent in vrije tijd wil inbrekers inrekenen in Gorinchem, krijgt klap in gezicht

Date:

Share post:

Gorinchem – Een politieman in vrije tijd liep donderdagmiddag over de Lunette. Hij zag twee inbrekers, van wie hij er eentje bijna te pakken had. Helaas moest hij het zonder aanhoudingen en met een klap in zijn gezicht bekopen. De politie is een onderzoek gestart en hoopt dat een belangrijke getuige op een fiets, bij wie een van de inbrekers achterop sprong, zich meldt.

De bewuste middag liepen er twee mannen op de Lunette die zich verdacht gedroegen. De politieman kent die wijk goed en had een slecht gevoel bij de mannen die hij nooit eerder had gezien. Hij hield ze in de gaten en even verderop zag hij een van de twee uit een tuin komen op de Lingsesdijk.

De diender ging eropaf en maakte zich bekend als politieagent. Met een flinke dreun moest hij dit bekopen. Hij had de man vast, maar helaas kon hij toch ontkomen. Hij verloor hem uit het oog en belde de meldkamer. Een zoektocht in de buurt leverde niets op. Wel zag een getuige dat een van de mogelijke inbrekers een jonge jongen op de fiets tot stilstand bracht en achterop sprong. De verdachte verloor daarbij zijn pet. Ze reden richting de Newtonweg.

Het onderzoek loopt nog volop. Naast het burgernetbericht dat die dag is verspreid, hoopt de politie dat getuigen en de jongen op de fiets zich melden.

Signalement inbrekers
De man die achterop bij de fietser sprong wordt geschat op de 25-30 jaar oud. Hij had donker kroezig haar, een donker kort baardje, zwarte kleding (merk North Face) een zwart petje en heuptasje.

De tweede verdachte had een mager postuur, had opgeschoren donker haar en geen baardgroei. Beide mannen zijn rond de 1,80 meter lang.

Tips melden
Alle informatie over deze inbraak, over de twee mannen en over de fietser zijn van harte welkom bij de politie. U kunt bellen met 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) als u liever anoniem blijft.

- Advertisement -

Gerelateerd