Meerdere aanhoudingen bij internationale politieactie in drugsonderzoek

woensdag 16 september 2020 11:52

Den Haag, Buitenland – Woensdagochtend 16 september heeft de politie-eenheid Den Haag samen met de Spaanse en Belgische politie een grote actie gehouden om een crimineel drugshandelsnetwerk op te rollen. Zeventien personen zijn momenteel aangehouden.

De politie hield invallen op tientallen locaties in Nederland, Spanje, België, Hongarije en Slowakije. Tijdens de doorzoekingen zijn verdovende middelen, vuurwapens en contant geld aangetroffen. Ook zijn tientallen auto’s in beslag genomen.

De meeste aangehouden personen worden verdacht van betrokkenheid bij de handel in verdovende middelen en witwassen. Voor een aantal geldt ook dat zij verdacht worden van verboden wapenbezit. Op dit moment is het onderzoek nog in volle gang en worden nieuwe aanhoudingen en inbeslagnames niet uitgesloten.

De Telegraaf meldt dat één van de aangehouden verdachte een grote Nederlandse drugsbaas is: de Haagse Piet S., of de Dikke. Hij zou betrokken zijn bij grootschalige drugshandel. Dit is vooralsnog niet door officiële kanalen van de politie bevestigd.

Encrochat
Het rechercheteam heeft in dit onderzoek ook gebruik gemaakt van informatie die werd verkregen van het bedrijf Encrochat. Deze chatdienst werd onlangs door de Nederlandse politie gekraakt. Dat bedrijf bood jarenlang cryptocommunicatiediensten aan, voornamelijk aan criminelen. Door het kraken van deze versleutelde berichten kon de politie pasgeleden nog een gevangenis van de onderwereld oprollen.


Bron foto en video: Politie

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meerdere aanhoudingen bij internationale politieactie in drugsonderzoek
Schrijver:

 

 

Den Haag, Buitenland – Woensdagochtend 16 september heeft de politie-eenheid Den Haag samen met de Spaanse en Belgische politie een grote actie gehouden om een crimineel drugshandelsnetwerk op te rollen. Zeventien personen zijn momenteel aangehouden.

De politie hield invallen op tientallen locaties in Nederland, Spanje, België, Hongarije en Slowakije. Tijdens de doorzoekingen zijn verdovende middelen, vuurwapens en contant geld aangetroffen. Ook zijn tientallen auto’s in beslag genomen.

De meeste aangehouden personen worden verdacht van betrokkenheid bij de handel in verdovende middelen en witwassen. Voor een aantal geldt ook dat zij verdacht worden van verboden wapenbezit. Op dit moment is het onderzoek nog in volle gang en worden nieuwe aanhoudingen en inbeslagnames niet uitgesloten.

De Telegraaf meldt dat één van de aangehouden verdachte een grote Nederlandse drugsbaas is: de Haagse Piet S., of de Dikke. Hij zou betrokken zijn bij grootschalige drugshandel. Dit is vooralsnog niet door officiële kanalen van de politie bevestigd.

Encrochat
Het rechercheteam heeft in dit onderzoek ook gebruik gemaakt van informatie die werd verkregen van het bedrijf Encrochat. Deze chatdienst werd onlangs door de Nederlandse politie gekraakt. Dat bedrijf bood jarenlang cryptocommunicatiediensten aan, voornamelijk aan criminelen. Door het kraken van deze versleutelde berichten kon de politie pasgeleden nog een gevangenis van de onderwereld oprollen.


Bron foto en video: Politie

 

Zwaargewonde na schietpartij Zijde Boskoop

Zwaargewonde na schietpartij Zijde Boskoop

Boskoop - In een woning aan de Zijde in Boskoop is afgelopen nacht een persoon zwaargewond geraakt na een schietpartij. Het slachtoffer raakte dusdanig zwaargewond dat hij met een spoedtransport naar het ziekenhuis is gebracht en direct moest worden geopereerd. Voor...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!