Meerdere aanhoudingen bij internationale politieactie in drugsonderzoek

Date:

Deel bericht:

Den Haag, Buitenland – Woensdagochtend 16 september heeft de politie-eenheid Den Haag samen met de Spaanse en Belgische politie een grote actie gehouden om een crimineel drugshandelsnetwerk op te rollen. Zeventien personen zijn momenteel aangehouden.

De politie hield invallen op tientallen locaties in Nederland, Spanje, België, Hongarije en Slowakije. Tijdens de doorzoekingen zijn verdovende middelen, vuurwapens en contant geld aangetroffen. Ook zijn tientallen auto’s in beslag genomen.

- Advertisement -

De meeste aangehouden personen worden verdacht van betrokkenheid bij de handel in verdovende middelen en witwassen. Voor een aantal geldt ook dat zij verdacht worden van verboden wapenbezit. Op dit moment is het onderzoek nog in volle gang en worden nieuwe aanhoudingen en inbeslagnames niet uitgesloten.

De Telegraaf meldt dat één van de aangehouden verdachte een grote Nederlandse drugsbaas is: de Haagse Piet S., of de Dikke. Hij zou betrokken zijn bij grootschalige drugshandel. Dit is vooralsnog niet door officiële kanalen van de politie bevestigd.

Encrochat
Het rechercheteam heeft in dit onderzoek ook gebruik gemaakt van informatie die werd verkregen van het bedrijf Encrochat. Deze chatdienst werd onlangs door de Nederlandse politie gekraakt. Dat bedrijf bood jarenlang cryptocommunicatiediensten aan, voornamelijk aan criminelen. Door het kraken van deze versleutelde berichten kon de politie pasgeleden nog een gevangenis van de onderwereld oprollen.


Bron foto en video: Politie

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Geparkeerde auto vliegt in brand Nieuwpoortweg Schiedam

Schiedam - Vrijdagavond 19 april omstreeks 18:00 is er brand uitgebroken in een voertuig aan de Nieuwpoortweg in...

Brand in kruipruimte van woning na het branden van onkruid Oberonhof Hoogvliet

Hoogvliet Rotterdam - In de kruipruimte van een woning aan de Oberonhof in Hoogvliet is Vrijdagavond brand uitgebroken....

Elektrische fiets vliegt in de brand, brandweer weet erger te voorkomen Justus van Effenlaan Waddinxveen

Waddinxveen - Vrijdagmiddag 19 april omstreeks 17:43 is er brand uitgebroken in een tuinhuisje aan de Justus van...

Drugslab 5e Industriestraat in Vlaardingen ontmanteld

Vlaardingen - Een groot drugslab in een bedrijfspand aan de 5e Industriestraat in Vlaardingen is woensdag door een...