maandag, januari 25, 2021

Biertje drinken in de kroeg? Tot 00.00 uur ben je welkom!

Gezellig met je vrienden en vriendinnen een pilsje pakken in de kroeg zal er vanaf vrijdagavond heel anders uit gaan zien. Volgens de NOS welke stukken in handen heeft gekregen van de nieuwe coronamaatregelen in de grote steden is één van de maatregelen het beperken van de openingstijden van de horeca. Bezoekers mogen vanaf 00.00 uur niet meer naar binnen en om 01.00 uur moet de gehele zaak leeg zijn. Ook wordt de groepsgrootte aangepast naar maximaal 50 personen.

De maatregelen zullen gaan gelden in de zogenoemde coronahaarden, uit onderzoek is gebleken dat de besmettingen met name plaatsvinden onder jongeren. Horeca Nederland is boos, want uit hetzelfde onderzoek blijkt dat de besmettingen vinden op feestjes in de privésfeer. De regio’s waar de extra maatregelen zouden gaan gelden zijn Amsterdam-Amstelland, Rotterdam-Rijnmond, Haaglanden (Den Haag), Utrecht, Kennemerland (Haarlem) en Hollands Midden (Leiden).

De afgelopen week stijgt het aantal besmettingen aanzienlijk. Waar gisteren nog zo’n 1500 besmettingen werde geregistreerd waren dat er vandaag 1756. De meeste besmettingen zijn gevonden onder studenten

 

Related Articles

Vrouw (59) overleden in woning Vrankenstraat Dordrecht

0
Dordrecht - De politie een groot onderzoek gestart na de vondst van een overleden 59-jarige...

Veel rook bij brand in kelderboxen Fioringras Spijkenisse

0
Spijkenisse - Bij een brand in een kelderbox aan de Fioringras in Spijkenisse is zondagmiddag...

Felle brand in woning Krekelstraat Rotterdam

0
Rotterdam - In een woning aan de Krekelstraat even op de zolder etage zondag middag...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,212FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg