OM eist 6 ton van verdachten voor illegale handel in anabolen en illegale geneesmiddelen

Date:

Deel bericht:

Papendrecht, Alblasserdam – Het Openbaar Ministerie eist 622.775 euro van drie verdachten die hun geld verdienden met het verhandelen van anabolen en illegale geneesmiddelen op het internet. Ze hebben al gevangenisstraffen van drie jaar opgelegd gekregen.

De drie verdachten zijn een 65-jarige vader, zijn 34-jarige zoon uit Papendrecht en een 34-jarige man uit Alblasserdam. Ze werden veroordeeld voor medeplegen van overtreding van voorschriften gesteld bij de Geneesmiddelenwet, het handelen in strijd met de Opiumwet,  gewoontewitwassen en valsheid in geschrift. Op 8 november 2018 kregen ze gevangenisstraffen van drie jaar opgelegd.

- Advertisement -

Het Openbaar Ministerie eist nu ook geld van de verdachten. Op de computer van de hoofdverdachte werden de inkomsten van de handel bijgehouden, aldus de officier op zitting. De verdachten lieten zich cash of met bitcoins betalen. In de excel-sheet is niet alleen de omzet opgenomen, maar ook (voor een deel van de pleegperiode) de met de handel gerealiseerde winst, in totaal een bedrag van 622.775 euro. Dit is het bedrag dat de verdachten volgens het OM moeten betalen aan de staat.

‘Ontnemen wat verdachten niet toekomt’
De officier eiste voor de rechtbank dat de twee hoofdverdachten per persoon 231.448,- euro betalen en de derde verdachte, die een kortere periode betrokken was bij de handel in anabolen/geneesmiddelen, 159.878,- euro. Dit omdat misdaad niet mag lonen, aldus de officier. “Met het opleggen van een ontnemingsmaatregel wordt dan ook beoogd rechtsherstel te bewerkstelligen. Meer in het bijzonder gaat het daarbij om het herstel van de rechtmatige toestand, doordat aan de veroordeelde wordt ontnomen wat hem rechtens niet toekomt,”  aldus de officier op zitting.

De rechtbank doet over zes weken uitspraak.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Brand na explosie in woning Stellingmolen Papendrecht

Papendrecht - In een woning aan de Stellingmolen in Papendrecht heeft in de nacht van maandag op dinsdag...

Verdachte slaat agent vol in gezicht en slaat succesvol op de vlucht in Alblasserdam

Alblasserdam - Een 34-jarige man uit Alblasserdam heeft maandagavond een agent mishandeld. De politie wilde de man aanhouden...

Motorrijder ernstig gewond na ongeluk A15 Papendrecht

Papendrecht - Een motorrijder is woensdagmorgen ernstig gewond geraakt na een ongeluk op de A15 bij Papendrecht. Het...

Arrestatieteam lost meerdere waarschuwingschoten bij aanhouding verdachte in Papendrecht

Papendrecht - Het arrestatieteam heeft dinsdagmorgen op de Stellingmolen in Papendrecht meerdere waarschuwingsschoten gelost. Waarom dat gebeurde is...