woensdag, januari 20, 2021

Gevangenisstraf en rijontzegging voor gebruik lachgas en telefoon door automobilist in Zoetermeer

Zoetermeer – De rechtbank in Den Haag heeft vandaag aan een 25-jarige man een gevangenisstraf van vier weken en een rijontzegging van een half jaar opgelegd wegens zeer gevaarlijk rijgedrag. De man reed op 8 april 2020 op de N470 in Zoetermeer in zijn auto terwijl hij lachgas gebruikte en aan het bellen was met zijn telefoon in zijn hand.

De rechtbank vindt dat de man zich volstrekt onverantwoordelijk heeft gedragen en onaanvaardbare risico’s heeft genomen. De automobilist overschreed tijdens de rit meermaals de doorgetrokken middenstreep en kwam daarbij deels op de andere rijbaan terecht. Een tegenligger moest daardoor uitwijken om een aanrijding te voorkomen. “Het is een gelukkig toeval dat niemand als gevolg van het gedrag van de verdachte zwaar letsel of erger heeft opgelopen.”, aldus de rechtbank.

Het gedrag van de man valt onder een nieuw wetsartikel, artikel 5a van de Wegenverkeerswet. Dit artikel stelt opzettelijk en zeer gevaarlijk rijgedrag strafbaar, ook als dat zonder gevolgen is gebleven.

Related Articles

Stroomuitval in jeugdgevangenis De Hartelborgt Spijkenisse

0
Spijkenisse - In jeugdgevangenis de Hartelborgt aan dr Borgtweg in Spijkenisse is woensdagavond de stroom...

Samenvatting Persconferentie woensdag 20 januari : voornemen voor avondklok, en beperking bezoekers thuis

0
Zojuist hebben Premier Rutte en minister De Jonge in een persconferentie nieuwe extra coronamaatregelen bekend...

Ontsnapte gevangene zit weer achter slot en grendel Rotterdam-Kralingen

0
Rotterdam - De politie heeft dinsdag de 21-jarige gevangene welke vrijdag was gevlucht tijdens begeleid...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,201FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg