vrijdag, juli 1, 2022
18.6 C
Rotterdam
vrijdag 1 juli 2022

Rotterdammer (21) de cel in voor beschieten Zoetermeerse nachtclub Cobra

- advertentie -

Zoetermeer, Rotterdam – Een 21-jarige man is vandaag door de rechtbank veroordeeld tot 24 maanden gevangenisstraf voor het beschieten van Club Cobra in Zoetermeer vorig jaar. Een 20-jarige medeverdachte is vrijgesproken.

De nachtclub aan de Amsterdamstraat is vaker het doelwit geweest van beschietingen. In december 2018, februari, oktober en november 2019 is de club beschoten. De burgemeester heeft de tent daarom meerdere keren gesloten. Momenteel is de club ook dicht, nadat afgelopen november bekend werd dat de club een jaar lang dicht moest.

Twee aanhoudingen in onderzoek
De politie hield twee verdachten aan, beiden uit Rotterdam, in het onderzoek naar de schietincidenten van 18 en 19 oktober en 17 november. Tegen beide mannen zijn celstraffen geëist.

Volgens de rechtbank is er voldoende bewijs dat de 21-jarige verdachte betrokken is geweest bij het schietincident op 7 november. Of hij ook daadwerkelijk de schutter was is niet vast komen te staan. Volgens de rechtbank was er echter een zodanige nauwe en bewuste samenwerking tussen hem en de overige personen, dat van medeplegen gesproken kan worden. Daarom kan dit schietincident hem strafrechtelijk worden verweten.

Voor de 20-jarige medeverdachte geldt dat niet, aldus de rechtbank: “Er blijkt wel van enige vorm van betrokkenheid, maar dat is volgens de rechtbank onvoldoende om hem als medepleger te kunnen aanmerken. Daarom is hij vrijgesproken.”

Straf
De rechtbank heeft bij het bepalen van de straf rekening gehouden met het type wapen, een (semi) automatisch vuurwapen, waar ook daadwerkelijk mee is geschoten. Dat gebeurde in de openbare ruimte op klaarlichte dag in een dichtbevolkt gebied. Daarom komt de rechtbank uit op een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 24 maanden.

Vrijspraak voor andere schietincidenten
Voor de incidenten op 18 en 19 oktober 2019 waren weliswaar sterke aanwijzingen dat de 21-jarige verdachte hierbij betrokken was, maar de rechtbank heeft niet kunnen vaststellen dat op die data daadwerkelijk met een vuurwapen is geschoten. Daarom wordt de man hiervan vrijgesproken.


Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp+31103070855 of Mailredactie@nieuwsopbeeld.nl


 

- Advertisement -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,234VolgersVolg
- advertentie -