maandag, oktober 18, 2021
9.9 C
Rotterdam
maandag 18 oktober 2021

Drone bezorgt pakket op varend binnenvaartschip in Rotterdamse haven

Rotterdam – Afgelopen weekend is door middel van een drone een pakketje afgeleverd op een binnenvaart-containerschip. Het is een pilot in de Rotterdamse haven, waarbij gekeken wordt of deze manier van bezorgen een bijdrage kan leveren aan een nog grotere efficiëntie, en een gemakkelijke en klantvriendelijke doorvoer van schepen in de Rotterdamse haven.

De pilot wordt uitgevoerd door Dutch Drone Delta. Afgelopen weekend werd het pakketje bezorgd op het schip de Duancis, die zijn normale snelheid voerde bij het Eiland van Brienenoord. Eerder dit jaar werd het offshore schip de Pioneering Spirit, afgemeerd in de Alexiahaven in de Maasvlakte, door een drone beleverd.

Lees verder onder video

Drone-evolutie
Drones zijn sterk in ontwikkeling en kunnen een grote impact hebben op vervoer en transport, aldus de Rotterdamse haven: “De nieuwe Europese regelgeving maakt de weg vrij voor nieuwe toepassingen, waaronder uiteindelijk zelfs autonoom onbemand vracht- en personenvervoer. Hiervoor zullen de komende jaren het luchtruim en de dronetechnologie in stappen gereed gemaakt worden.”

Om veilige en efficiënte dronevluchten buiten het zicht van de piloot te kunnen faciliteren, is een betrouwbaar mobiel netwerk op vlieghoogte nodig. KPN was bij deze vlucht betrokken en heeft de benodigde netwerkmetingen verricht.

Mogelijkheden dronedelivery binnenvaart
Een binnenvaartschip is soms maar kort in de haven en heeft dan niet altijd de tijd om de auto van het schip af te zetten om spullen op te halen. Het online bestellen en laten leveren per drone van bijvoorbeeld reserveonderdelen kan dan veel tijd besparen.

De utigevoerde testen geven eerste antwoorden op belangrijke vragen van aanbieders van drone-diensten; welke routes moeten ontwikkeld worden, hoeveel gewicht moet de drone kunnen vervoeren en hoe past drone-vervoer in de logistieke keten?

 

Related Articles

Wederom gewonden zware aanrijding op Laan van Avant-garde Rotterdam

0
Rotterdam - Twee personen zijn zondagavond rond kwart voor twaalf gewond geraakt nadat zij door...

Meerdere gewonden na zwaar ongeval Slinge Rotterdam

0
Rotterdam - Bij een ernstig ongeval tussen meerdere voertuigen op de Slinge in Rotterdam Zuidwijk...

Arrestatieteam overmeestert agressieve man in flat Spijkenisse

0
Spijkenisse - Zondagmiddag 17 oktober heeft een arrestatieteam een agressieve man aangehouden in een woning...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Zwaargewonde bij ernstig ongeval op de Slinge

Zwaargewonde bij ernstig ongeval op de Slinge [...]

Acht aanhoudingen bij woondemonstratie Rotterdam

Acht aanhoudingen bij woondemonstratie Rotterdam [...]

Demonstratie in Rotterdam escaleert; politie grijpt in

Demonstratie in Rotterdam escaleert; politie grijpt in [...]

RIVM meldt 3703 nieuwe coronagevallen, 142 in Rotterdam

RIVM meldt 3703 nieuwe coronagevallen, 142 in Rotterdam [...]

Groot woonprotest in Afrikaanderpark met Lilian Marijnissen

Groot woonprotest in Afrikaanderpark met Lilian Marijnissen [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,062VolgersVolg