vrijdag, april 23, 2021
5.3 C
Rotterdam
vrijdag 23 april 2021

Drone bezorgt pakket op varend binnenvaartschip in Rotterdamse haven

Rotterdam – Afgelopen weekend is door middel van een drone een pakketje afgeleverd op een binnenvaart-containerschip. Het is een pilot in de Rotterdamse haven, waarbij gekeken wordt of deze manier van bezorgen een bijdrage kan leveren aan een nog grotere efficiëntie, en een gemakkelijke en klantvriendelijke doorvoer van schepen in de Rotterdamse haven.

De pilot wordt uitgevoerd door Dutch Drone Delta. Afgelopen weekend werd het pakketje bezorgd op het schip de Duancis, die zijn normale snelheid voerde bij het Eiland van Brienenoord. Eerder dit jaar werd het offshore schip de Pioneering Spirit, afgemeerd in de Alexiahaven in de Maasvlakte, door een drone beleverd.

Lees verder onder video

Drone-evolutie
Drones zijn sterk in ontwikkeling en kunnen een grote impact hebben op vervoer en transport, aldus de Rotterdamse haven: “De nieuwe Europese regelgeving maakt de weg vrij voor nieuwe toepassingen, waaronder uiteindelijk zelfs autonoom onbemand vracht- en personenvervoer. Hiervoor zullen de komende jaren het luchtruim en de dronetechnologie in stappen gereed gemaakt worden.”

Om veilige en efficiënte dronevluchten buiten het zicht van de piloot te kunnen faciliteren, is een betrouwbaar mobiel netwerk op vlieghoogte nodig. KPN was bij deze vlucht betrokken en heeft de benodigde netwerkmetingen verricht.

Mogelijkheden dronedelivery binnenvaart
Een binnenvaartschip is soms maar kort in de haven en heeft dan niet altijd de tijd om de auto van het schip af te zetten om spullen op te halen. Het online bestellen en laten leveren per drone van bijvoorbeeld reserveonderdelen kan dan veel tijd besparen.

De utigevoerde testen geven eerste antwoorden op belangrijke vragen van aanbieders van drone-diensten; welke routes moeten ontwikkeld worden, hoeveel gewicht moet de drone kunnen vervoeren en hoe past drone-vervoer in de logistieke keten?

 

Related Articles

Auto rijdt tankstation binnen, bestuurder gewond A29 Mijnsheerenland

0
Mijnsheerenland - Een automobilist is donderdagavond door een nog onbekende oorzaak de winkel van een...

Oudere man valt in water Oranjeboomstraat Rotterdam

0
Rotterdam - Een oudere man is donderdagmiddag in het water langs de Oranjeboomstraat gevallen. De...

Veel schade na frontale aanrijding Schuttevaerweg Rotterdam

0
Rotterdam - Op de kruising Schuttevaerweg met de Gantelstraat heeft donderdagmorgen een frontale aanrijding plaatsgevonden....

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Aantal statushouders in azc’s nam in jaar tijd met 60% toe

Aantal statushouders in azc’s nam in jaar tijd met 60% toe [...]

Huizenmakelaars op het matje bij de minister

Huizenmakelaars op het matje bij de minister [...]

24 geldezels in regio gepakt: 'toenemend probleem in regio'

24 geldezels in regio gepakt: 'toenemend probleem in regio' [...]

Ahoy heeft nu twee voetbalvelden aan zonnepanelen op dak

Ahoy heeft nu twee voetbalvelden aan zonnepanelen op dak [...]

Rotterdam gaat niet extra handhaven op Koningsdag

Rotterdam gaat niet extra handhaven op Koningsdag [...]

Stay Connected

9,380FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg