zaterdag, november 27, 2021
2.9 C
Rotterdam
zaterdag 27 november 2021

Demonstratie NVU en tegendemonstratie in Den Haag rustig verlopen

- advertentie -

Den Haag – Zondag 4 oktober demonstreerde de rechtse Nederlandse Volks-Unie (NVU) in Den Haag. Gelijktijdig vond even verderop een tegendemonstratie plaats van de linkse groepering Movement X en Anti Fascistische Aktie (AFA). De politie wist de groepen uit elkaar te houden en de dag is ordelijk verlopen.

De NVU, die wordt bestempeld als extreem-rechts, demonstreerde op het Koekamp met de mededeling dat Nederland ‘ons land’ is en voor de behoud van de tradities en cultuur. Zo stonden ze onder andere met een banner voor het behoud van zwarte piet. Bij de demonstratie van de NVU was slechts een kleine opkomst van zo’n 25 personen.

Gelijkertijd vond op steenworp afstand op het Korte Voorhout een tegendemonstratie plaats van het linkse Movement X en AFA. Zij schreeuwden leuzen als: “Nazi scum, off our streets” (nazituig van onze straten af) en “black lives matter” (zwarte levens doen ertoe). Hier waren zo’n zeventig personen aanwezig.

Mars door binnenstad
De demonstratie van de NVU had een als onderdeel van de actie een wandeling door de binnenstad. Deze werd begeleid door de politie. Op het moment dat de wandeltocht vlak langs de tegendemonstratie ging, stond de politie op linie om een eventuele confrontatie te voorkomen. Behalve geschreeuw over en weer, kwam het niet tot escalatie.

Zodra de demonstranten van de NVU weg waren, mochten ook de tegendemonstratie huiswaarts gaan. Voor het centraal station kwam een enkele NVU-aanhanger in beeld van de tegendemonstranten. De politie scheidde hier snel beide partijen en heeft de demonstrant weg begeleid.

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,109VolgersVolg
- advertentie -