Demonstratie NVU en tegendemonstratie in Den Haag rustig verlopen

Date:

Deel bericht:

Den Haag – Zondag 4 oktober demonstreerde de rechtse Nederlandse Volks-Unie (NVU) in Den Haag. Gelijktijdig vond even verderop een tegendemonstratie plaats van de linkse groepering Movement X en Anti Fascistische Aktie (AFA). De politie wist de groepen uit elkaar te houden en de dag is ordelijk verlopen.

De NVU, die wordt bestempeld als extreem-rechts, demonstreerde op het Koekamp met de mededeling dat Nederland ‘ons land’ is en voor de behoud van de tradities en cultuur. Zo stonden ze onder andere met een banner voor het behoud van zwarte piet. Bij de demonstratie van de NVU was slechts een kleine opkomst van zo’n 25 personen.

- Advertisement -

Gelijkertijd vond op steenworp afstand op het Korte Voorhout een tegendemonstratie plaats van het linkse Movement X en AFA. Zij schreeuwden leuzen als: “Nazi scum, off our streets” (nazituig van onze straten af) en “black lives matter” (zwarte levens doen ertoe). Hier waren zo’n zeventig personen aanwezig.

Mars door binnenstad
De demonstratie van de NVU had een als onderdeel van de actie een wandeling door de binnenstad. Deze werd begeleid door de politie. Op het moment dat de wandeltocht vlak langs de tegendemonstratie ging, stond de politie op linie om een eventuele confrontatie te voorkomen. Behalve geschreeuw over en weer, kwam het niet tot escalatie.

Zodra de demonstranten van de NVU weg waren, mochten ook de tegendemonstratie huiswaarts gaan. Voor het centraal station kwam een enkele NVU-aanhanger in beeld van de tegendemonstranten. De politie scheidde hier snel beide partijen en heeft de demonstrant weg begeleid.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Rijksweg A15 bij Barendrecht deels afgesloten na ongeval

Barendrecht - Maandag 18 maart is de hoofdbaan van de Rijksweg A15 in één rijrichting rond het middaguur...

Brandweer blust kleine brand in meterkast Digna Johannaweg Hoogvliet

Digna Johannaweg, Hoogvliet Rotterdam - Zondagmiddag 17 maart rond 17.41 uur is er brand uitgebroken in een woning....

Dode na steekpartij in woning Brautigamstraat Rotterdam

Rotterdam - Bij een steekpartij in een woning aan de Brautigamstraat in Rotterdam-Feijenoord is zaterdagmorgen een man om...

Rookontwikkeling na kortsluiting in woning Aida Capelle aan den Ijssel

Capelle aan den IJssel - De brandweer is vrijdagmiddag met meerdere wagens uitgerukt voor een melding van een...